Zonnebrillen

STATEMENT GLASSES: DE LIMITED EDITION FUTURA DOT

PAST.PRESENT.FUTURA

STATEMENT GLASSES: DE LIMITED EDITION FUTURA DOT

Al in 1973 maakt de Futura zonnerbrillen collectie van Silhouette een grote indruk op modeliefhebbers. De Futura Collection was oorspronkelijk uitsluitend ontworpen voor de catwalk maar al snel gingen flamboyante trendsetters van over de hele wereld overstag voor het buitengewone design. Silhouette stopt de creatieve uitstraling van de vroegere collectie in een hedendaags futuristisch jasje. De opvallende Futura Dot Collection wordt hoe dan ook een hit bij de vooruitstrevende fashionista’s die met zelfvertrouwen een originele zonnebril dragen.

Exclusieve limited edition

Iedere Futura Dot bril is uniek en voorzien van een eigen serienummer aan de binnenkant van het montuur. Wereldwijd zijn slechts 1.964 brillen beschikbaar. Dat specifieke aantal verwijst naar het jaar waarin Silhouette begon aan zijn reis om wereldleider in randloze brillen te worden. Fashionista's, opgelet: een exclusieve bril uit de Futura Dot Collection is het ultieme stijlstatement. Iedereen zal een van deze limited edition zonnebrillen in huis willen halen, maar slechts enkele gelukkigen zullen daar ook in slagen.

De Futura Dot is bij een zeer select aantal opticiens verkrijgbaar voor de prijs van € 490.

De toekomst tot leven brengen

“De welbekende stip speelt een cruciale rol in dit design", legt Roland Keplinger, hoofdontwerper bij Silhouette, uit. De stip is gefreesd en vervolgens met de hand geaccentueerd met kleur. "De grote glazen passen heel precies in het montuur en creëren samen met de stip een bijzonder moderne look. De contouren werden met de hand geschilderd. Zo voegen ze niet alleen een grafisch element toe aan het design, maar benadrukken ze ook de vorm van de glazen." De Futura Dot Collection heeft zowel een retro jaren-70-vibe als een futuristische uitstraling. Dit trendy statement piece is verkrijgbaar in Black and White, Olive Grove, Nostalgic Brown en Atlantic Blue.

”De grote glazen passen heel precies in het montuur en creëren samen met de stip een bijzonder moderne look. De contouren werden met de hand geschilderd. Zo voegen ze niet alleen een grafisch element toe aan het design, maar benadrukken ze ook de vorm van de glazen." Roland Keplinger – Head of Design Silhouette


Je dichtstbijzijnde opticien vind je hier.

Meer info over Silhouette, klik hier.

Lees verder ook:


Silhouette

Het bedrijf dat in 1964 begon met een visie – de bril als hét accessoire – is uitgegroeid tot ’s werelds belangrijkste fabrikant van lichte brillen van topkwaliteit: Silhouette. Het merk maakt de lichtste brillen ter wereld, met veel liefde voor details en unieke ontwerpen. De brillen worden grotendeels met de hand gemaakt in Oostenrijk, met de allerbeste materialen en nieuwste technologieën. Daarna vertrekken ze naar meer dan honderd landen over de hele wereld. In 1999 bracht Silhouette een revolutie teweeg op de brillenmarkt met zijn lichte (amper 1,8 gram) en montuur-, schroef- en scharnierloze bril: de Titan Minimal Art. Al tijdens meer dan 35 ruimtereizen droegen de astronauten aan boord brillen van Silhouette. Bovendien hebben enkele van onze modellen een wereldtournee met het Weens Filharmonisch Orkest achter de rug en zweren tal van zwaargewichten uit de entertainmentsector, zakenwereld en politiek bij Silhouette.


Silhouette International

Silhouette International Schmied AG is 's werelds meest toonaangevende fabrikant van exclusieve brillen. Het bedrijf is gevestigd in het Oostenrijkse Linz en telt meer dan 1500 medewerkers verspreid over de wereld. Samen met zijn dertien internationale filialen is het familiebedrijf de nummer één op het gebied van randloze brillen, een innovatie die het merk over de hele wereld naam en faam heeft bezorgd. Zowat 95 % van de totale productie is bestemd voor de export. De brillen van Silhouette zijn verkrijgbaar in meer dan honderd landen. Sinds 2017 is het bedrijf een full-serviceleverancier van monturen en brilglazen – en alles wordt geproduceerd in Oostenrijk. In 2019 verkocht Silhouette wereldwijd ongeveer 1,6 miljoen brillen en bedroeg de omzet 161 miljoen euro.