Brillen

DE PURIST COLLECTION VAN SILHOUETTE

EEN KWESTIE VAN PERSPECTIEF

DE PURIST COLLECTION VAN SILHOUETTE: TWEE DESIGNS IN ÉÉN TONEN DE KUNST VAN VERFIJNING

Je wereldbeeld hangt af van de manier waarop je de wereld ziet. Geen wonder, dus, dat je versteld staat wanneer een object plots zienderogen verandert en de manier waarop je dingen normaal bekijkt in vraag stelt. Geïnspireerd door optische illusies creëerde Silhouette een nieuwe bril met een minimalistische, moderne look. Het Oostenrijkse merk brengt zijn Purist Collection op de markt, met specifiek ontworpen monturen die veranderen naargelang de invalshoek. Het is het nieuwste baanbrekende ontwerp van Silhouette, de wereldleider in hoogwaardige randloze brillen. 

Een harmonieus spel van zachte lijnen

Deze bril creëert een verbluffend effect wanneer je hem van de zijkant bekijkt dankzij de fijne, sobere en dynamische lijn van de voor- naar de achterkant van de armen. In bovenaanzicht verandert het design en ontstaat een speels effect waarbij de holle en bolle oppervlakken samen een harmonieus geheel vormen. Roland Keplinger, hoofdontwerper bij Silhouette, vertelt het geheim achter het design: "De Purist monturen zijn gebaseerd op de manier waarop de minimalistische lijn overloopt in een zorgvuldig ontworpen, vloeiende vorm, afhankelijk vanuit welke hoek je de bril bekijkt." Deze nieuwe creatie van Silhouette richt zich op gesofisticeerde brildragers die esthetiek en design hoog in het vaandel dragen. Ondanks de eenvoud bevat de Purist bril wel enkele opvallende details. Zo staat de geïntegreerde, matte of transparante scharnier bijvoorbeeld garant voor een bijzonder verfijnde en elegante look. 

Perfectie op maat 

Op andere vlakken is de Purist bril dan weer heel opvallend. Wat kleuren en vormen betreft, zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. Felle kleuren zoals Vigorous Berry en Courageous White kunnen worden gecombineerd met een verbluffende vlindervorm voor vrouwen of een aparte zeshoekige vorm voor mannen. 

 

Lees ook:


 

MEER INFORMATIE:

www.silhouette.com, www.silhouette.com/newsroom, www.facebook.com/silhouette/

Silhouette

Het in 1964 opgerichte Silhouette is wereldleider in exclusieve randloze brillen. In 1999 zette het familiebedrijf de brillensector op zijn kop met de Titan Minimal Art, een innovatief model zonder schroeven, scharnieren en rand. Een dergelijke gamechanger – van a tot z in Oostenrijk gemaakt en met een gewicht van slechts 1,8 gram – had de wereld nog nooit gezien. Alle brillen van Silhouette zijn gemaakt van de beste materialen, met geavanceerde technologie en het fijnste handwerk. De brillen worden zelfs voor zowat 80 % met de hand vervaardigd. Zo bieden ze het beste comfort in hun categorie – in meer dan honderd landen op vijf continenten én zelfs in de ruimte. Met vijftig patenten en meer dan honderd designprijzen op zijn naam is het duidelijk dat Silhouette continu naar kwaliteit streeft: pas na meer dan honderd kwaliteitscontroles mag een bril de hoofdvestiging in het Oostenrijkse Linz verlaten.

Silhouette International

Silhouette International Schmied AG is 's werelds meest toonaangevende fabrikant van luxebrillen. Het bedrijf is gevestigd in het Oostenrijkse Linz en telt meer dan 1400 medewerkers verspreid over de wereld. Samen met zijn dertien internationale filialen is het familiebedrijf de nummer één op het gebied van randloze brillen, een innovatie die het merk over de hele wereld naam en faam heeft bezorgd. Zowat 95 % van de totale productie is bestemd voor de export. De brillen van Silhouette zijn verkrijgbaar in meer dan honderd landen. Sinds 2017 is het bedrijf een fullserviceleverancier van monturen en brillenglazen – en alles wordt geproduceerd in Oostenrijk. In 2020 verkocht Silhouette wereldwijd ongeveer 1 miljoen brillen en bedroeg de omzet 123 miljoen euro.