Over ons

Belgoptic.be is hét platform over alles wat leeft in de domein van optiek in België.  Hier vind je alle info over opticiens, oogartsen en bedrijven met hun merken. Die info bestaat uit de contactgegevens, maar blogs en nieuwsbrieven behoren tot dit platform. Het doel van dit platform is om al die info op een toegankelijke manier bij de consument te brengen. Opticiens, oogartsen en bedrijven kunnen hun informatie zelf beheren. Dit gaat zeer makkelijk en heel intuïtief. 

Geschiedenis:

Belgoptic.be bestaat al sinds de jaren ’70 (toen nog als bijlage bij France-optic) en is sindsdien een referentie in het vakgebied.In 1982 werd de eerste onafhankelijke Belgoptic (naslagboek) uitgebracht en in 1999 kwam het (eindelijk) in Belgische handen van Jean-Louis Swolfs. In 2006 startte hij de eerste website die tot nu toe actief is.

Er werd steeds uitgegaan van een service binnen het vakgebied en belgoptic.be was dan ook lang een B2B platform. De laatste inspanningen van Jean-Louis Swolfs maakten dat belgoptic.be meer en meer ook een zoekplatform werd voor consumenten en dat vertaalde zich in het aantal bezoekers. De meeste bezoekers zijn op zoek naar specifieke zaken, merken of naar hun dichtstbijzijnde opticien die een bepaald merk verdeelt. Daarnaast komen ook meer en meer vragen naar info over optiek-gerelateerde onderwerpen. Die werden beantwoord door een overzicht van onderwerpen op de site. De bedoeling van de vernieuwde site is om die ingeslagen weg verder uit te werken.Consumenten moeten op termijn over zoveel mogelijk onderwerpen info kunnen vinden in een bibliotheek van blogs.

Sinds Januari 2016 is belgoptic.be in handen van Raf Mastbooms. Raf heeft een lange carrière in de optiekwereld waarin hij alle facetten van heeft kunnen beleven. Als opticien werkte hij bij verschillende mooie bedrijven waarna hij als account-manager bij zowel Technop als Bausch&Lomb een mooie carrière wist uit te bouwen. In 2007 aanvaarde hij de uitdaging om van LensOnline.be een hybride concept te maken. Dit gaf inzichten in online en offline business en zorgde voor een enorme ervaring. 

Deze ervaring wordt nu gebruikt om van belgoptic.be het belangrijkste platform te maken voor de optiek-wereld in België.
Het is Raf’s doel om het vakgebied op die mannier zo dicht mogelijk bij de consument te brengen.
De ervaringen en opgebouwde kennis als opticien-contactlensspecialist, als account-manager en als mede-ontwikkelaar van het eerste hybride model zullen hier zeer goed van pas komen.

Contactgegevens Belgoptic:

www.belgoptic.be

ARBARO BV

Regenbooglei 12

2100 Deurne

BE 0652 764 666

Tel: +32 (0)485 380 990

Mail: info@belgoptic.be