Beauty

Zie het verschil en Joke zorgt voor de perfecte bril!

Zie het verschil en Joke zorgt voor de perfecte bril!

Een bril kiezen is zoveel meer dan een bril kiezen. Als gediplomeerde brilstyliste houd ik rekening met heel veel facetten. Een bril is niet alleen een belangrijk modeaccessoire, maar het kan je look jeugdiger of speelser maken, of net ernstiger en zakelijk. Als brilstyliste ga ik voor niets meer of minder dan een ‘wauw-reactie’! En geef toe, niets is fijner dan complimentjes over een nieuwe bril op je neus.

Hoe ga ik te werk bij een brilstyling?

Op de dag van je brilstyling stel ik je op je gemak met een lekkere kop koffie en neem je comfortabel plaats. We spreken vooraf af dat je zonder make-up arriveert. Een brilstyling duurt ongeveer anderhalf uur tot twee uur en om mijn klanten de tijd te geven die ze verdienen, werk ik voor een brilstyling op afspraak. Mooi meegenomen, als je je nieuwe bril koopt in onze zaak dan is de brilstyling helemaal gratis. 

Bepalen kleurentype

Om je kleurentype te bepalen, camoufleer ik eerst alle kleuren en plaats ik een neutraal wit kapje op je hoofd. Zo worden we niet beïnvloed door de kleuren die je aan hebt.  

Samen overlopen we een aantal belangrijke punten: welk beroep oefen je uit, heb je een voorkeur voor bepaalde kleuren of materialen, heb je bepaalde wensen… Wil je bijvoorbeeld een jongere look? Dat kan! 

Met de zilver-goud doek en de zilver-goud bril bepalen we of je een koud of warm kleurentype bent. De juiste kleur maakt je gelaat zo strak en zo egaal mogelijk. De eerste stap in het zoeken van jouw ideale bril is gezet.

Bepalen gelaatstype

Na het bepalen van jouw kleurentype, kijken we naar de vorm van je gelaat. De verhouding van de breedte van je voorhoofd, je jukbeenderen en je kaaklijn tonen de vorm van je gezicht. Er zijn zeven verschillende gelaatsvormen waarvan we er één bij jou toekennen. 

We kijken eerst naar de grootte en het zwaartepunt van je gelaat. Daarna kijken we wat we gaan accentueren of juist camoufleren. De grootte van je gezicht is belangrijk voor de zwaarte van je montuur. Een breder of groter gezicht kan een zwaarder brilmontuur aan dan een kleiner gezicht.

Door je middenvingers op je slapen te plaatsen en je duimen tegen elkaar onder je kin, meet je de grootte van je gezicht. Zo kom je te weten of je een klein, middelmatig of groot gelaat hebt.

Vervolgens moet je ook rekening houden met de stand van je ogen, wenkbrauwen en je neus. Staan je ogen bijvoorbeeld iets dichter bij elkaar, kies dan een bril met een kleinere neusmaat die de stand van je ogen respecteert.  

… en welke bril staat voortaan op je neus te pronken?

Met al deze informatie selecteer ik voor jou een 10-tal brillen. Daarna passen en bespreken we samen. Welke bril is goed, niet goed, of een twijfelaartje? Uit de laatst overgebleven twee à drie brillen maak jij je uiteindelijke keuze. Het resultaat? Een bril die perfect past bij jouw stijl en persoonlijkheid! Een bril die je doet stralen. 

Gouden tip 

Op mijn website www.optiekjoke.be bij ‘Over Joke’ onder de rubriek ‘In de pers’ of op mijn facebookpagina vind je heel leuke brilstylingvideo’s. Als je dus echt een goed beeld wil van hoe een brilstyling eraan toe gaat… neem zeker een kijkje!

Optiek Joke in 5 regels

Optiek Joke is dé referentie inzake glazen, monturen, contactlenzen, hoorapparaten en professionele oogmetingen in Heusden. Maar er is meer... Als eerste gediplomeerde kleur- en brilstyliste in België kan je bij eigenaresse Joke steeds terecht voor een vakkundige brilstyling. Met gepersonaliseerd advies onderzoekt ze welk montuur naadloos aansluit op jouw gezichtslijnen. De juiste bril op de juiste snoet, daar draait het om bij Optiek Joke.

 

Wil je graag meer weten over Optiek Joke - de Brilstyliste? Neem dan hier contact met haar op!

 

Lees verder ook nog:

Na het lezen van de blogs nog twijfels en wil je eerst een oogarts bezoeken? Vind de dichtstbijzijnde oogarts hier.