Zonnebrillen

Welke zonnebrillen zijn trendy in 2021 volgens de influencers?

Welke zonnebrillen zijn in volgens de influencers? Welke trends zien zij in de zonnebrillen-collecties van 2021?

Deze trends in de zonnebrillencollecties van 2021 vind je terug bij jouw favoriete opticien! Het is altijd makkelijk om de trends te volgen als je de fabrikanten volgt, maar wat vinden de influencers er eigenlijk van? Wij gingen eens op zoek naar enkele lijstjes van invloedrijke sites, bloggers en vloggers en vonden deze trends voor je.

 

In onze zoektocht naar de trends in de zonnebrillencollecties van 2021 zitten bij de verschillende lijstjes die we vonden enkele opmerkelijke zaken die we hier verzamelden voor je. We gooiden alle lijstjes bij mekaar en kwamen uiteindelijk bij de ultieme lijst. De volgorde is niet van belang, al deze trends zijn top in 2021.

 

 • Vormen

 1. Oversized Cateye: Een trend die we al langer zagen is de oversized zonnebrillen. Een moeilijk model was altijd de cateye die niet bij iedereen goed werkt. Maar als je ze samenvoegt in één trend krijg je wel een topper. 
 2. Square: Ze zijn waarschijnlijk nooit echt weg geweest, maar nu vind je ze in alle maten en materialen. Rechthoekige brillen zijn stoer en cool en vind je dit jaar in vele collecties terug.
 3. Round: In alle maten en materialen zie je nu ook weer ronde zonnebrillen in vele collecties terugkomen. Ook hier is oversized zeker een trend.
 4. Aviator: Een echte klassieker die al teruggaat naar de tweede wereldoorlog, een revival kende in de jaren ’80 en eigenlijk nooit echt weg te denken is geweest. Nu is het weer hot om een aviator te dragen. Je vind ze in alle kleuren en maten.

 

 • Kleuren:

 1. Gold: Net als vorige eeuw lijken ook nu de twintiger jaren de “Roaring twenties” te worden. Goud en glitter is weer helemaal in. 
 2. White: niets zo cool als een volledig witte bril, hoe groter hoe liever. Durf uit de band te springen en ga eens voor een lekker dikke grote witte zonnebril met donkere glazen en waan jezelf een filmster.
 3. Transparant: Heel stijlvol altijd geweest, transparante kunststof brillen. Ook bij zonnebrillen geeft dit altijd een apart karakter. Meestal in lichtere kleuren, maar soms ook volledig kleurloos waardoor je de zonneglazen extra accentueert.

 

 • Materialen:

 1. Metaal en kunststof: Beide klassieke materialen voor brillen blijven uiteraard goed werken. In 2021 zal je vooral heel grote kunststof brillen zien en metalen brillen in goudkleur.
 2. Sporty: Sportbrillen in kunststof zijn helemaal in en worden nu ook gewoon casual gedragen net als sportschoenen en kledij.
 3. Rimless: Klasse en stijl mag in 2021 uiteraard ook. Zeker als je dat combineert met andere trends. Rimless zonnebrillen hebben een prachtige stijlvolle allure. Je voelt je onmiddellijk in een chique jachthaven in het zuiden van Frankrijk.
 4. Shields: waarschijnlijk het meest schokkende van 2021 is de terugkeer van shields, schermen die bijna de helft van je gezicht bedekken, in reflecterende kleuren.

 

 • Stijlen:

 1. Retro: De 90’s lijken wel terug te komen in alles, dus ook in de zonnebrillencollecties, maar dus ook de roaring 20’s met veel goud en oversized zonnebrillen.
 2. Futuristic: Hoe gekker hoe liever, speciale vormen en materialen die je niet verwacht in een bril kunnen allemaal. Sommige modellen lijken zo uit Mad Max te komen of uit een hedendaags museum.

 

Model op de foto: Silhouette Eyewear: Bolschoi Grace

 

Op zoek naar een opticien in jouw regio?

Belgoptic verzamelde alle opticiens in belgie voor je. Gewoon je postcode of gemeente ingeven, kiezen voor opticien en je krijgt alle opticiens in jouw regio in een overzichtelijke lijst en op een kaart te zien.

Twijfel je aan de gezondheid van je ogen en wil je liever eerst even een check door een oogarts?

Ook de oogartsen in Belgie werden door ons verzameld op belgoptic. Gewoon je postcode of gemeente ingeven, kiezen voor oogarts en je krijgt een mooie lijst van alle oogartsen in jouw regio.

 

Lees verder ook: