Zonnebrillen

evil eye sportbrillen: elate.ng DE NIEUWSTE BLIKVANGER VAN DE ELATE COLLECTIE

evil eye sportbrillen: elate.ng

DE NIEUWSTE BLIKVANGER VAN DE ELATE COLLECTIE

Evil eye, de toonaangevende fabrikant van exclusieve sportbrillen, breidt zijn elate collectie verder uit. In september 2023 lanceert het label de gloednieuwe elate.ng: een bril met volledig montuur uitgevoerd in verschillende trendy kleuren en ontworpen en geproduceerd in Oostenrijk. Het model levert topprestaties bij diverse sporten, voldoet aan alle behoeften van veeleisende atleten – zoals de Oostenrijkse professionele paraglider Paul Guschlbauer – én is een topkeuze voor brildragers. Want net als alle evil eye brillen is de elate.ng ook verkrijgbaar met glazen op elke mogelijke sterkte, zodat iedereen kan sporten in stijl.

Wie buitensporten beoefent, kan niet zonder een functionele sportbril. Vooral in de bergen is zo’n bril een onmisbare bondgenoot. Het weer kan daar razendsnel omslaan: het ene moment schijnt de zon, tien minuten later regent het, staat er een onstuimige wind of hangt er een dichte mist. De fonkelnieuwe elate.ng zorgt voor de allerbeste bescherming bij bergsporten. Door zijn stevige montuur en de hoogwaardige LST® filtertechnologie is de elate.ng de ideale bril in de bergen.

De Oostenrijkse atleet Paul Guschlbauer, een evil eye fan van het eerste uur, testte de volledig aanpasbare elate.ng uit en is vol lof: “Of ik nu een berg beklim of van grote hoogte naar beneden zweef, de elate.ng zit altijd perfect en ziet er tegelijkertijd fenomenaal uit. Ik kan al niet meer zonder deze geweldige sportbril! Ik ben dol op evil eye. Dat een Oostenrijks bedrijf zo’n uitmuntende kwaliteit levert, vind ik gewoonweg fantastisch. De nieuwe elate.ng maakte meteen indruk op me.”

Door het uiterst doordachte design, met verstelbare brillenarmen (drie standen) en aanpasbare neusbrug (twee standen), zit de sportbril steeds uitstekend en uiterst comfortabel. Dankzij de kromming van het montuur – gemaakt van het extreem lichte en temperatuurbestendige materiaal PPX® – en de grote glazen bedekt de elate.ng de ogen volledig, voor een ultraruim blikveld en een glashelder zicht vanaf elke bergtop.

De nieuwe innovatieve glasbeschermer van zacht en schokabsorberend silicone geeft de sportbril een hip en apart vleugje kleur.

De hoogwaardige LST® filtertechnologie garandeert een perfect zicht en beschermt de ogen 100 % tegen uv A-, uv B- en uv C-straling. Deze technologie versterkt het contrast, waardoor de drager de omgeving en eventuele obstakels snel en haarscherp ziet. Tegelijkertijd stabiliseert ze extreme veranderingen in lichtsterkte en filtert ze schadelijke lichtgolven tot 400 nanometer (uv 400). Resultaat: minder vermoeide ogen, meer focus.

Om te verzekeren dat brildragers in de bergen alles duidelijk zien, zijn evil eye modellen ook verkrijgbaar met glazen op sterkte. Zo kan de elate.ng worden aangepast voor elke gezichtsscherpte.

 

evil eye filtertechnologieën

Bij alle evil eye sportbrillen kunnen de glazen in een handomdraai worden verwisseld, afhankelijk van de licht- en weersomstandigheden en de sport. De glazen hebben diverse kleuren en zijn vervaardigd met verschillende technologieën: 

  • LST® stabiliseert extreme veranderingen in lichtsterkte, en garandeert daardoor altijd een optimaal zicht. Bovendien versterkt deze technologie contrasten, voor minder vermoeide ogen en een betere concentratie.
  • De fotochromatische VARIO glazen passen zich automatisch, moeiteloos en razendsnel aan veranderende lichtomstandigheden aan. 
  • Een polariserende filter vermindert de schittering door lichtweerkaatsing op reflecterende oppervlakken als water, ijs en sneeuw.

 

De elate.ng komt op de markt in september. Liefhebbers kunnen kiezen uit zes tinten en twee maten (S en L).

Surf voor meer informatie naar www.evileye.com of volg ons op facebook.com/evileye.eyewear of @evileye.eyewear op Instagram.


Over evil eye

Evil eye is een merk van Silhouette International. Dit familiebedrijf uit het Oostenrijkse Linz ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar lang uiterst functionele sportbrillen. Alle modellen in het sportassortiment van evil eye worden in Oostenrijk gemaakt en zijn combineerbaar met glazen op elke mogelijke sterkte, die ook in Linz worden vervaardigd. Silhouette International heeft wereldwijd ongeveer 1600 werknemers, twee eigen fabrieken (in Oostenrijk en Tsjechië) en verkooppunten in 13  landen. www.evileye.com


Lees verder ook: