Fashion

John Lennon bril, van eenvoudig onopvallende bril tot icoon.

John Lennon bril, van eenvoudig onopvallende bril tot icoon.

Je bent op zoek naar een John Lennon bril, maar wat is dat nu eigenlijk?

John Lennon is uiteraard bekend van het wereldberoemde muzikale oeuvre van de Beatles, maar daarnaast is hij zelf uitgegroeid als een iconisch bekende figuur. Als woordvoerder van de Beatles sprak hij zich uit over verschillende wereldse gebeurtenissen zoals de Vietnamoorlog. Zijn uitspraak “De Beatles zijn populairder dan Jezus Christus” leverden hen een plantenboycot op in de VS en zelfs een etherboycot in Nederland. 

Yoko Ono, met wie hij zich als een eenheid beschouwde, maakte het iconische plaatje compleet. Zijn muziekstijl werd harder en hun levensstijl extravaganter en uiteindelijk ging hij ook solo. 

Velen zullen zich het verblijf van John en Yoko in de Hilton van Amsterdam herinneren waar ze de wereldvrede wilden promoten. John Lennon werd het gezicht van de hippiebeweging.

 

Wij zijn vooral fan van de bril die John in die periode droeg. Het eenvoudige metalen rond brilletje dat hij steevast droeg werd onlosmakelijk verbonden aan zijn look en door de jaren heen werd het gewoonweg een John Lennon bril. De bril werd zo beroemd dat zelfs na zijn dood de John Lennon bril een statement bleef voor velen. In de jaren negentig werd onder de naam John Lennon zelfs een volledige brillencollectie uitgebracht met allemaal ronde metalen brilletjes uiteraard.

Eind 2019 volgde dan het (voorlopig) strafste verhaal over de bril van John Lennon. Eén van de brillen van John Lennon zelf was in 1968 in een taxi blijven liggen. De taxichauffeur Alan Herring vond de bril, het glas er uit en oortje los. Hij vroeg John Lennon of hij de bril moest herstellen maar die liet hem gewoon achter want die was “toch maar voor de show”. De bril is zo gebleven tot die werd aangeboden bij Sotheby’s in Londen. Daar werd de “Meest iconische zonnebril in de geschiedenis van de Rock ’n Roll”, zoals Sotheby’s hem noemde geveild voor een slordige €165.000.

 

Ben je op zoek naar een John Lennon bril vind je hier je dichtstbijzijnde opticien.

 

Lees verder ook: