Blogs

Zicht

Bijziendheid of Myopie, wat is dat eigenlijk?

Heb je het moeilijk om in de verte de dingen nog scherp te zien maar lukt het nabij om te lezen nog wel best, dan ben je waarschijnlijk bijziend op myoop en heb dus myopie of bijziendheid. Lees hier meer.


Brillenglazen

Optovision wederom 'Beste glasleverancier in Duitsland'

Driemaal is scheepsrecht! na 2016 en 2018, wint optovision gmbh voor de derde keer op rij in 2020/21 de award ‘best lens manufacturer’ in duitsland. Lees hier meer.


Zonnebrillen

Welke zonnebrillen zijn trendy in 2021 volgens de influencers?

Welke zonnebrillen zijn in volgens de influencers? Welke trends zien zij in de zonnebrillen-collecties van 2021?


Zicht

Verziendheid of hypermetropie (hyperopie), wat is dat eigenlijk?

Zie je nog scherp in de verte, maar is je zicht wazig bij objecten dichtbij? Dan ben je mogelijk verziend. Lees er hier meer over.


Health

Fotofobie of lichtgevoeligheid

Wat is fotofobie of lichtgevoeligheid? In deze blog bespreken we de onderliggende oorzaken en mogelijke behandelingen. 


Health

Naar de opticien gaan kan nog wel, maar liefst op afspraak!

Naar de opticien gaan kan nog wel! Klanten kunnen dus met een gerust gemoed bij de brillenwinkel langsgaan na 27 Maart 2021. Lees hier meer.


Health

HOE ZIET DE WERELD ERUIT ALS JE BIJZIEND BENT?

“Wat zie jij zonder je bril op? Hoeveel vingers steek ik op?” Herkenbaar? Voor degenen die een bril of contactlenzen nodig hebben is dit een vaak gehoorde vraag. Want wat zie je dan eigenlijk precies als je bijvoorbeeld bijziend bent? Lees het hier


Contactlenzen

Als je contactlenzen blij zijn, zijn je ogen dat ook.

Als je contactlenzen blij zijn, zijn je ogen dat ook. Als je goed voor je contactlenzen zorgt kun je veel plezier aan ze beleven. En daar hoef je eigenlijk niet veel voor te doen. Behalve een paar belangrijke dingen die we graag even uitleggen.


Zonnebrillen

SAFILO PRODUCEERT DE ALLEREERSTE ZONNEBRIL GEMAAKT VAN PLASTICSOEP UIT DE OCEAAN VOOR ‘THE OCEAN CLEANUP’

Safilo produceert de allereerste zonnebril gemaakt van plasticsoep uit de oceaan voor ‘The Ocean Cleanup’, het afval van gisteren wordt de opruiming van morgen. Lees hier meer.


Tips

Opticiens zijn een essentieel beroep en mogen dus open blijven!

Maandag kunnen klanten met een gerust gemoed bij de brillenwinkel langsgaan. Opticiens zijn een essentieel beroep en mogen dus open blijven! Lees hier meer.