Zicht

Internationale dag van het Zicht & Week van het Zien

Elk jaar in oktober is het Internationale dag van het Zicht of World Sight Day. De problematiek rond blinden en slechtzienden staat op deze dag centraal. De Week van het Zien, georganiseerd door de Belgische beroepsvereniging van opticiens en optometristen, draait traditioneel volledig rond preventie en screening. Bij Belgoptic vind je verschillende blogs met tips om je ogen te beschermen.

Internationale Dag van het Zicht - World Sight Day

Wereldwijd zijn er zo’n 286 miljoen blinden en slechtzienden. Iedere tweede donderdag van de maand oktober brengt de Wereldgezondheidsorganisatie en het Internationale Agentschap voor Preventie van Blindheid de problematiek rond slechtziendheid onder de aandacht.

Zo woont maar liefst 90 procent van de blinden en slechtzienden in ontwikkelingslanden, waar er vaak geen adequate zorg mogelijk is. Bovendien zijn de meeste oorzaken van zichtproblemen makkelijk te voorkomen. Er moeten dus hoognodig meer middelen beschikbaar zijn voor preventie en onderzoek.

KLEINE ALVIN KAN WEER ZIEN! In België is vooral de NGO Licht voor de Wereld heel actief op dit vlak. Lees hier hun verhaal en vooral het verhaal van kleine Alvin!

Week van het Zien

Tijdens de ‘Week van het Zien’ staat de Screening van onze ogen centraal.

Oogtest bij deelnemende opticiens

Je kan tijdens de ‘Week van het Zien’ bij alle deelnemende opticiens langsgaan voor een screening en vrijblijvend advies. Op de website www.deweekvanhetzien.be vind je een overzicht van alle deelnemende opticiens in jouw buurt.

Meer informatie over oogtesten lees je in onze blog ‘Oogtest: alles wat je hoort te weten’.

Verder posten we tijdens de ‘Week van het Zicht’ met regelmaat op onze website en sociale media blogs met tips om je ogen te beschermen.

Lees bijvoorbeeld hier onze blog over de bescherming van je ogen tegen blauw licht van mobiele apparaten en computerschermen.