Zicht

Het gras is altijd groener voor vrouwen!

Het gras is altijd groener voor vrouwen!

 

Vrouwen kijken niet op de zelfde mannier als mannen.  Vrouwen zijn beter in het onderscheiden van kleuren en mannen in het volgen van snelle objecten en details onderscheiden in de verte.

 

Het gaat natuurlijk om gemiddelden, maar er zou wel degelijk een verschil zijn tussen mannen en vrouwen.

 

Enkele jaren geleden heeft een onderzoeker psychologie van de Brooklyn College –Prof.Israel Abramov, onderzoek gedaan naar het verschil in kleuren onderscheiden tussen mannen en vrouwen. Hij liet een grote groep jong volwassenen een grote reeks tests ondergaan. Al snel bleek dat vrouwen en mannen kleuren op een andere mannier beschrijven.

Om het zelfde zicht binnen het visueel spectrum te hebben gebruiken mannen een iets grotere golflengte dan vrouwen. Hierdoor zien mannen alles “warmer”. Zo zal bij voorbeeld oranje meer rood lijken en zo is het gras altijd groener voor vrouwen.

Mannen bleken ook minder goed in het onderscheiden van schaduwen in kleuren zoals blauw, groen en geel. Mannen zijn dan weer sterker in het volgen van snel bewegende details op afstand. Dit zou te wijten zijn aan de hogere mannelijke hormonen die de visuele cortex in de hersenen zouden beïnvloeden.

Deze bevindingen zouden de hypothese ondersteunen dat de verschillen tussen man en vrouw geëvolueerd zijn door de pre-historische rollen. Mannen waren de jagers en vrouwen de verzamelaars van fruit en groenten.

 

Vrouwen zijn gewoon beter!

Volgens professor John Barbur zijn vrouwen gewoon beter dan mannen wanneer het gaat om kleuren herkennen, onderscheiden, beschrijven en zelfs in het geven van betekenis aan een kleur.

Vind hier een opticien of oogarts in jouw buurt!

Lees ook:

Informatie bron: National Geographic - Men and Women Really Do See Things Differently by James Owen - 6/9/2012