Tips

Cuyx Optiek Zonhoven, al meer dan 50 jaar gekend om service en kwaliteit.

Cuyx Optiek Zonhoven, al meer dan 50 jaar gekend om service en kwaliteit.

Vandaag brengen we een bezoek aan Optiek Cuyx in Zonhoven, midden in het prachtige Limburg, op slechts 10km van Hasselt en Genk en grenzend aan Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder. Pal in het centrum van deze gezellige gemeente, onder de kerktoren en vlak bij het gemeentehuis, stappen we binnen in een optiekzaak die al meer dan 50 jaar gekend staat om zijn service en kwaliteit. 

Het is een prachtige dag, de zon schijnt en ik parkeer me net over de zaak op de handige parking. Bij het binnenkomen wordt ik al begroet door een oude bekende. “Goedemorgen Raf, goedemorgen Raf!” Altijd even vreemd om een naamgenoot te begroeten. Raf Van Reempts is al vele jaren een vaste waarde als opticien-optometrist. “Ik hou me vooral bezig met de verkoop van brillenglazen en brillen, en heb me gespecialiseerd in de speciale montage van technische brillen.” vertrouwt hij me toe.

 

Officieel Varilux Center

“We zijn een officieel Varilux Center” aldus Raf “wat inhoudt dat we een ruime garantiebepaling aanbieden op hoogwaardige glazen. Dankzij de DNEye-scanner kunnen we aangepaste glazen laten maken op basis van uw biometrisch oogmodel. Hierdoor kunnen we er voor zorgen dat je ’s nachts een beter zicht hebt en dat je in alle omstandigheden zo scherp mogelijk kan zien vanuit elke hoek.”

Keuze uit tientallen merken

Ondertussen is Sabine er komen bijstaan. Sabine Jorissen is vaste winkelbediende met de grootste glimlach volgens mij. “Haha, dat zegt Erwin ook altijd. Ik help in de zaak met verkoop van brillen, zonnebrillen en keuze van contactlenzen. Ik volg de nieuwste trends en hou me bezig met de social media van de zaak. We hebben een keuze uit tientallen merken die we zorgvuldig uitkiezen. We willen een perfecte bril kunnen aanbieden voor elk budget!”.

Contactlenscentrum

Achteraan in zaak bevindt zich de oogmeetruimte en het contactlenscentrum. Daar zien we een oude bekende, Isabelle Melotte, waarmee ik zelf nog ooit een specialisatie-cursus contactologie volgde. Toen al was ze zeer geïnteresseerd in contactlenzen en dat is blijkbaar nooit gestopt. Ze is naast opticien-optometrist de contactlensspecialist bij Optiek Cuyx en verzorgt daarnaast ook een groot stuk van het logistieke gedeelte binnen de organisatie.

Specialist in de juiste bril of lenzen voor gezonde ogen

Optiek Cuyx is al meer dan 50 jaar bekend om zijn uitstekende service en kwaliteit, niet alleen in Zonhoven maar in heel Limburg. In 1990 werd toenmalig medewerker Erwin Schoubben er medevennoot en sinds 2010 is hij er zaakvoerder. Hij behield de bezieling van de zaak die al meer dan 50 jaar zeer gedreven staat voor de keuze van de juiste bril of contactlenzen met als één rode draad, namelijk het zorgen voor gezonde ogen.

Belgoptic Award - Beste Team 2021

In 2021 ontving Optiek Cuyx de Belgoptic Award voor het beste team.

 


Belgoptic vindt Optiek Cuyx in Zonhoven een echte aanrader!

Meer info over de zaak vind je hier.

Ben je fan van deze brillenwinkel? Geef ze dan zeker een mooie review op Belgoptic.