Tips

Mijn brilglazen dampen aan met mondmasker! Wat kan ik daaraan doen?

Mijn brilglazen dampen aan met mondmasker! Wat kan ik daaraan doen?

 

Nu het dragen van mondmaskers algemeen verplicht is wordt ook duidelijk dat daar enkele nadelen aan zijn verbonden.

 

Niet alleen ademt het wat moeilijker, is het niet echt de mooiste look in vele gevallen en kan het behoorlijk warm worden achter dat ding… maar het zorgt ook voor aangedampte brilglazen.

 

Als brildrager heb je het waarschijnlijk al gemerkt. Dikwijls, vreemd genoeg niet altijd, dampen de glazen van je bril aan. Dan lift je even de bril van je neus om dat te laten weggaan, maar handig is dat uiteraard niet.

 

Hoe kan je nu dat aandampen van brilglazen vermijden?

We staken ons licht op bij de professionals en kregen enkele leuke ideeën die we hier voor je samenvatten;

 

1. Hulpmiddelen

Je hebt een bril en wil niet direct een nieuwe kopen, dan ga je op zoek naar middeltjes om je glazen te behandelen zoals:

  • Speciale antidamp gel. Een gel die je op je glazen gebruikt als poetsmiddel en dat je glazen dampvrij maken. Ze bestaan van verschillende merken, je opticien heeft er hopelijk wel van in huis.
  • Antidamp doekjes. Ook hier zit een product op dat je glazen dampvrij maakt waardoor je de dag helder door komt. Verschillende bedrijven leveren ze en misschien heeft je opticien die wel op stock.
  • Dikwijls is het ook al beter door je bril goed te reinigen met een spray voor brillen en een professioneel brilpoetsdoek. Zorg dat je ook hier gaat voor materiaal dat goed is voor je bril. Meestal weet je plaatselijke brillenwinkel wel raad.

2. Nieuwe glazen

Je kan er ook voor kiezen je glazen van je bril te vervangen. Verschillende leveranciers hebben glazen op de markt met een extra antidampcoating. Je opticien weet zeker wel welke glazen in jouw geval het best kunnen dienen.

3. Contactlenzen!

Inderdaad, contactlenzen dampen niet aan en zijn dus een oplossing voor dit probleem. Heb je nog nooit lenzen gedragen? Laat je dan goed adviseren door een contactlensspecialist en volg zeker alle richtlijnen goed op. Je kan kiezen om altijd lenzen te dragen, maar je kan ook gaan voor occasioneel dragen, dus enkel wanneer je er zin in hebt of wanneer het nodig lijkt. Vele brildragers hebben een pakje daglenzen als alternatief in huis en wisselen zo af wanneer het hen uitkomt.

Wat je zeker niet mag doen is je laten foppen door de vele huis tuin en keuken methodes die nu circuleren. Vele daarvan beschadigen je glazen eerder dan dat ze ze beschermen. We zagen al tips als scheerschuim en boter… We hopen dat dit als grap bedoelt was en dat niemand deze raad opvolgt.

 

Wil je meer weten over al deze mogelijkheden? Vraag raad aan je plaatselijke opticien. Je vindt hem hier.

 

Heb je twijfels over je zicht of je ooggezondheid, zoek dan hier naar je dichtstbijzijnde oogarts.

 

Lees verder ook: