Tips

DM OPTIEK in Hamme, briladviseurs met passie voor het optiek-vak

DM OPTIEK in Hamme, briladviseurs met passie voor het optiek-vak

We houden deze keer halt in Hamme, de gemeente in Oost-Vlaanderen waar de Durme in de (beneden)Schelde uitmondt. Geen tijd voor bezienswaardigheden als de Mira-Brug of het Spaans Hof, wij hebben een afspraak bij DM Optiek, vroeger voluit Optiek De Meulenaer. 

 

We hebben afgesproken met Jo, een goedlachse joviale opticien die ondertussen bijna 18 jaar geleden samen met Ann startte met “Optiek De Meulenaer”. Van in het begin werd ingezet op service en kwaliteit. De ervaringen in de optiek en oogzorg in Nederland vormden een degelijke basis om een eigen zaak te starten. Na 9 jaar in de Kerkstraat in Hamme verhuisde de zaak naar een nieuwbouwpand in de Biezestraat 18. 

 

Passie voor optiek

Je voelt de passie bij Jo als hij over zijn zaak, maar vooral over het vak praat. “Ik wil vooral veel variatie in onze brillenwinkel en pak de dingen graag op mijn eigen mannier aan. Ik kan genieten van de mooie dingen in het leven en dat mag je als filosofie gerust doortrekken naar de winkel.” Buiten zijn passie als optieker kan je Jo altijd verleiden met een wandeling of een toertje op de fiets. 

 

Briladviseur, stijl en trends

Levensgezel Ann is ook al van bij de start betrokken bij Optiek De Meulenaer, ondertussen beter bekend als DM Optiek in Hamme. “Ann wordt er gelukkig van als ze mensen kan bijstaan bij het kiezen van een mooie bril. Ze heeft een opmerkelijk oog voor stijl en trends en maakt veel werk van onze etalages.” aldus Jo. “Ze volgde onlangs nog een cursus bij een bekende brilstyliste om nog sterker te staan in goed bril-advies. Naast de zaak kan ze genieten van een etentje met familie of vrienden.”

 

Contactlenzen

Jo werd even weggeroepen voor klanten en ik kan het ondertussen niet laten om Sarah te volgen tijdens haar gesprek met klanten. Een jong meisje moet voor het eerst lenzen inzetten en dat is altijd spannend natuurlijk. Het valt me op hoe rustig Sarah hieronder blijft. Geduldig, stap voor stap geeft ze instructies en toont ze hoe het moet.

Sarah is onze medewerkster, ook opticien-optometrist uiteraard. Echt een topper.” fluistert Jo me toe die ondertussen terug bij me is komen zitten. “Sarah is een altijd opgewekte spring in’t veld, vol creativiteit en energie. Ze is ondertussen ook heel sterk in briladvies geven en heeft heel veel kennis als opticien. Ze houdt wel van uitdagingen en verrassende ervaringen, ook in haar vrije tijd.” vertrouwt Jo me toe.

 

Hoorapparaten Lapperre Hamme

Achteraan in de zaak was nog iemand heel actief bezig. Andries vervolledigt het team van DM Optiek in Hamme. Hij is verantwoordelijk voor de afdeling hoorapparaten van Lapperre in Hamme. De hoorapparaten afdeling van Lapperre is een extra service voor de klanten bij DM optiek in Hamme. 

 

“Eigenlijk is service het sleutelwoord in onze zaak,” vertelt Jo nog “zowel in bril- of zonnebriladvies als bij contactlenzen en hoorapparaten.” 

 


DM Optiek Hamme is een echte aanrader volgens belgoptic.

Meer informatie over DM Optiek in Hamme vind je hier.

Ben je zelf fan van DM Optiek in Hamme, geef hen dan een mooie review.