Tips

Een bril kopen in hartje Antwerpen, waar doe je dat het best?

Een bril kopen in hartje Antwerpen, waar doe je dat het best?

 

(COVID19-Noot: Deze zoektocht naar een bril in Antwerpen centrum dateert van voor de corona-crisis!)

 

Je wil een bril kopen in het centrum van Antwerpen en weet niet goed bij welke opticien je dat nu het best doet. Wij kennen dat gevoel. Antwerpen heeft heel veel optiekzaken in het centrum alleen al dat je de tel kwijt geraakt. Daarom gingen we zelf eens een rondje door de stad lopen bij enkele zelfstandige opticiens op zoek naar de ideale bril. Een rondje brillenwinkels bezoeken in Antwerpen centrum werd zo uiteindelijk ook een mooie stadswandeling.

 

We beginnen onze zoektocht naar de ideale bril in het stadscentrum en belanden in de wijk “De Wilde Zee”, een gezellige winkel-wandel zone met heel mooie winkels, tavernes, restaurantjes. Deze wijk ligt in de schaduw van de Boerentoren en de oude politietoren van de Oudaan, tussen de Huidevettersstraat en de Nationalestraat. De mix van mooie merkwinkels en zelfstandige zaken maakt shoppen hier heel aangenaam. 

 

Optiek Pyck - Groendalstraat - Wilde Zee:

Temidden van deze wijk ligt in de Groendalstraat 7 onze eerste brillenwinkel: Optiek Pyck. Deze optiekwinkel wordt uitgebaat door Alain Duchateau, de schoonzoon van Jan Pyck (oprichter van de zaak). Alain en zijn team ontvangen hun klanten in een aangename rust. Alain straalt dat gewoon uit. Het lijkt wel of hij alle tijd van de wereld heeft. We zetten ons en na wat gerichte vragen krijgen we enkele mooie modellen voorgelegd. We weten het nu al…het wordt moeilijk kiezen uit zoveel moois. We passen modellen van verschillende grote modemerken, exclusievere luxebrillen, maar ook van jongere labels die ons nog minder bekend zijn. Veel stijlen maar ook verschillende prijsklassen, we gaan het hier zeker kunnen vinden. Onze keuze bij Optiek Pyck gaat naar een prachtige kwaliteitszonnebril van Serengeti.

 

De Brillenmarkt - Schuttershofstraat

Onze tweede halte is bij de Brillenmarkt in de Schuttershofstraat 20. Deze zaak is ooit in de schuttershofstraat gestart toen dat nog een achterafstraatje was naast de grote Meir. Ondertussen is deze straat uitgegroeid tot een heel mooie winkelstraat met mooie merken en prachtige zaken. In het midden van deze oase van topmerken ligt het stadspleintje De Wapper met het Rubbenshuis en natuurlijk ook het prachtige Art Nouveau pand Horta. Je kan in de Brillenmarkt ook langs achter binnen via de Kelderstraat waar je dan de prachtige Bourla schouwburg kan bewonderen. Eens binnen bij deze optiekwinkel valt vooral het enthousiasme van het personeel op. We worden onmiddellijk aangesproken met een leuke “goedemiddag” van verschillende medewerkers. Ze zijn allemaal bezig dus we kijken even rond. “Kijk al maar even rustig rond, we helpen u dadelijk verder!” klinkt het al snel. Kort daarna komt een andere medewerker langs de trap omhoog met een klant. Beneden zijn de oogmeetruimtes en contactlensafdeling. De klant krijgt zijn lenzen en vloeistoffen en vertrekt met een glimlach. De Brillenmarkt werkt samen met LensOnline en levert contactlenzen aan hun online prijzen mét de service van een contactlensspecialist. We  hebben ondertussen ons oog laten vallen op de collecties brillen en zonnebrillen. We vinden een mix van heel mooie exclusieve merken en leuke jonge hippe merken. De zaak straalt heel veel kwaliteit uit gecombineerd met een gezellig vlotte klantbeleving.

 

Optiek Jorden Sels - Mechelseplein

Als derde stop in onze (be)zoektocht bij de Antwerpse opticiens springen we binnen bij Optiek Jorden Sels op het Mechelseplein. In deze gezellige wijk vinden we het Elzenveld en de plantentuin Botaniek. Rond en op het Mechelseplein kan je het hele jaar door gezellig tafelen, terrasjes doen en het plein is uiteraard ook bekend om zijn Mechelsepleinfeesten. Optiek Jorden Sels is al vele jaren een vaste waarde in Antwerpen. Jorden is een vakman met een hart voor het vak. Geen compromissen naar kwaliteit bij hem. Alleen het beste is goed genoeg. Wat ons snel opvalt is de keuze in merken. We vinden hier minder grote modemerken, maar eerder kleinere typische locale merken uit België en Nederland, Frankrijk en andere Europese landen. Jorden legt ons modellen voor van uiteenlopende prijsklassen, allemaal mooiere exclusieve kleinere merken. Ons oog valt deze keer op een bril van Lafont. Dit Franse merk wordt nog echt in Frankrijk gemaakt en heeft veel keuze in kleuren en modellen. 

 

Optiek De Dageraad - Dageraadplaats

Ook net buiten het oude stadscentrum van Antwerpen zijn nog mooie wijken met interessante brillenwinkels. Wij gingen eens kijken in de bruisende wijk Zurenborg. Een wijk die bekend staat om haar prachtige woningen met als hoogtepunt de Cogels Osylei. Je waant je in een filmdecor in deze straat en verwacht er eigenlijk nog paard en kar tegen te komen. Op het gezellige plein Dageraadplaats vind je heel veel leuke restaurantjes, café’s en ook een opticien; Optiek De Dageraad van zaakvoerster Eline Vercruysse. Deze brillenwinkel heeft een heel divers cliënteel en werkt heel sterk op kwaliteitsbrillen en -glazen. We laten ons door Eline nog eens volledig onderdompelen in de wondere wereld van brillenglazen en staan verstelt van alle mogelijkheden. Eline en haar team zijn duidelijk professionals die het beste voor hebben met hun klanten. We waarschuwen wel voor de gezelligheid van de dageraadplaats… het was onze laatste stop vandaag en we zijn niet recht naar huis gegaan na ons bezoek bij Optiek De Dageraad. 

 

Wil je meer weten over deze opticiens, lees dan hieronder meer: Lijst brillenwinkels Antwerpen

 

Ben je op zoek naar een opticien of oogarts in jouw omgeving, zoek dan hier.

 

Lees ook nog: