Contactlenzen

Als je contactlenzen blij zijn, zijn je ogen dat ook.

Als je contactlenzen blij zijn, zijn je ogen dat ook.

’s Ochtends je contactlenzen in doen en ‘s avonds weer uit, en tussendoor vergeet je dat je ze in hebt. Het enige wat je van ze merkt is dat je de hele dag optimaal zicht hebt. En dat is precies de bedoeling.

 

Als je goed voor je contactlenzen zorgt kun je veel plezier aan ze beleven. En daar hoef je eigenlijk niet veel voor te doen. Behalve een paar belangrijke dingen die we graag even uitleggen.

 

Schone handen en verse contactlensvloeistof

Was altijd je handen voordat je je lenzen aanraakt, dus bij het in- én uitdoen, en droog ze af met een pluisvrije doek. Gebruik altijd verse lenzenvloeistof om je lenzen af te spoelen en vervang elke dag de vloeistof in je lenzenhouder. Bij Bausch + Lomb krijg je bij nieuwe contactlensvloeistof meteen een nieuwe lenzenhouder. Vervang je lenzendoosje dan ook elke twee maanden door een nieuwe.

 

Geen leidingwater 

Het lijkt zo handig: even snel je lenzen of contactlenshouder spoelen met water uit de kraan. Maar leidingwater kan microben bevatten die je een ooginfectie kunnen bezorgen. Dat is niet alleen vervelend maar kan ook gevaarlijk voor je ogen zijn. Nooit doen dus: gebruik alleen verse contactlensvloeistof en niets anders.

 

Schoon in 40 seconden

Maak je lenzen elke avond schoon voordat je ze in het lenzendoosje doet waar je eerst verse lenzenvloeistof in hebt gedaan. Schoonmaken gaat heel eenvoudig door elke lens na het uitdoen in je handpalm te leggen, daar drie druppels verse lenzenvloeistof bij te doen en vervolgens elke zijde tien seconden met een schone vinger voorzichtig heen en weer te wrijven. 

 

Meer dan schoon

Er zijn veel goede multi-purpose contactlensvloeistoffen verkrijgbaar waarmee je je lenzen schoon kunt maken en waarin je ze kunt bewaren. Ga je voor optimale hygiëne én optimaal comfort? Kies dan voor ReNu® Advanced. Een nieuwe contactlensvloeistof die alles in één biedt: een drievoudig desinfectiesysteem, geavanceerde, dubbele reiniging en twintig uur optimale bevochtiging. Hard voor microben en zacht voor je ogen.

 

Handige tips

Klik hier voor een handig overzicht waarin je in één oogopslag ziet hoe je je lenzen optimaal kunt verzorgen.

 

Op zoek naar een opticien in je buurt? Klik hier.

 

Lees ook onze andere blogs zoals: