Brillen

Ecologisch verantwoorde brillen? Het kan, met MonkeyGlasses!

Een ecologisch montuur? Het kan, met MonkeyGlasses!

MonkeyGlasses is een duurzaam Deens design-merk. Sinds 2010 laten de eigenaars Mai-Britt en Morten Seaton zich leiden door de groene filosofie ‘Looking good while doing good’ met als leidraad steeds te zoeken naar nieuwe materialen en nog duurzamere oplossingen voor hun brillen en zonnebrillen.

Gerecycleerd materiaal
De monturen worden met de hand gemaakt en bestaan uit 100% gerecycled katoenacetaat. Enkele monturen zijn vervaardigd in zwart acetaat die volledig afkomstig is van afval uit de productie. Daarnaast maakt MonkeyGlasses ook gebruik van roestvrijstaal. Een materiaal dat ook volledig recycleerbaar is. De duurzaamheid van het metaal komt bovendien de levensduur van de bril ten goede.

MonkeyGlasses Closed Loop
Bij het tekenen en plannen van de collecties gaat MonkeyGlasses altijd uit van de complete levensduur van een bril. Met Closed Loop garanderen ze dat de monturen langer meegaan en zorgen ze tegelijkertijd goed voor de planeet én de mensen die bij het productieproces betrokken zijn.

Sociale verantwoordelijkheid
Alle leveranciers van MonkeyGlasses voldoen aan de richtlijnen in de Global Compact van de VN over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook de distributeur in België, het familiebedrijf Technop uit Destelbergen, voldoet aan deze richtlijnen.

Red de orang-oetan
Elk jaar worden duizenden wilde orang-oetans het slachtoffer van de verwoesting van hun regenwoud op Borneo. MonkeyGlasses zet zich met hart en ziel in voor savetheorangutan.org, een organisatie die zoveel mogelijk orang-oetans weer in het wild wil uitzetten, waar zij thuishoren.

Oude brillen, nieuw leven
Minder bedeelde mensen over de hele wereld hebben ook een bril nodig en daarom helpt MonkeyGlasses bij de inzameling van oude brillen voor de organisatie Syn For Sagen, zodat oude brillen weer een nieuw en nuttig leven krijgen.

Zero Waste
Het programma Zero Waste garandeert dat MonkeyGlasses hun grondstoffen maximaal benutten en accessoires of nieuwe materialen maken van de productieresten. De brillendozen en poetsdoekjes zijn bijvoorbeeld van gerecycled papier en oude plastic flessen gemaakt.


Een groene keuze hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een betere wereld en een groenere mindset? Check dan zeker de website van MonkeyGlasses voor de verschillende brillen en zonnebrillen en alle verkooppunten in België: www.monkeyglasses.com.

 

Ga hier naar de pagina van MoneyGlasses op belgoptic.be.

Op zoek naar een opticien in jouw buurt? Vind hem of haar hier!

Op zoek naar een oogarts in je buurt?

Lees verder ook nog: