Tips

Optiek Tom De Bruyne in Hoogstraten ziet de toekomst verzekerd.

Optiek Tom De Bruyne in Hoogstraten ziet de toekomst verzekerd.

Vandaag bevinden we ons in de stad met één van de  hoogste bakstenen gebouwen ter wereld. De Sint-Catharina kerk zie je al van kilometers ver als je richting Hoogstraten rijdt en wordt ook wel de Kathedraal van de Kempen genoemd. Recht tegenover deze imposante kerktoren in de winkelstraat van Hoogstraten, De Vrijheid,  stappen we binnen bij Optiek Tom De Bruyne, een gevestigde waarde in de de noorderkempen.

 

Klant is koning

Tom de Bruyne is al tientallen jaren niet meer weg te denken uit Hoogstraten. Deze prachtig mooie en vooral ook zeer ruime brillenwinkel is een lust voor het oog. Bij Tom is alles altijd heel netjes en tot in de puntjes verzorgd. De zithoek vooraan geeft een huiselijke sfeer aan deze optiekzaak. 

Verder door heb je dan de tafels waar je wordt uitgenodigd om brillen te kiezen. Het is een echte beleving. Je mag je rustig zetten en Tom, of één van zijn collega’s, gaat aan de slag. Met wat vragen en op basis van je voorschrift proberen ze een eerste inschatting te maken van je wensen en dan krijg je de eerste bril om te proberen. Heel dikwijls is die al heel goed en wordt het daarna moeilijk om nog te kiezen uit de vele prachtige monturen die Tom De Bruyne in stock heeft. 

“We gaan samen met de klant op zoek naar het montuur dat het best bij de persoonlijkheid en levensstijl aansluit. Kwaliteit en het mode gaan bij ons hand in hand. We volgen zeer kort de nieuwste trends in de brillenwereld en hebben dan ook een heel ruim assortiment.” aldus Tom De Bruyne.

 

Meten is weten

Achteraan in de zaak zie je de oogmeetruimte. Tom is gekend om het heel secuur werk in het nameten van je correctie. De ogen zijn van cruciaal belang volgens Tom en daarom werd geïnvesteerd in de nieuwste technologie en worden brillenglazen super nauwkeurig uitgemeten alvorens ze besteld en later gemonteerd worden in eigen atelier. Achter de schermen vangen we stiekem een blik op van de precisie waarmee brillen worden afgewerkt en klaargemaakt voor aflevering aan de klant.

Ook bij het aanpassen of controleren van contactlenzen is Tom een specialist. Hij wil steeds het beste voor de ogen van de klanten. Het gaat er om dat klanten zo lang mogelijk gezond contactlenzen kunnen dragen. Je wordt er dan ook elke 6 maanden uitgenodigd om alles te laten controleren. 

 

De nieuwe wind

Sinds kort is Optiek Tom De Bruyne in zee gegaan met een collega opticien waardoor de toekomst verzekerd is. Johan Van Laken werkt nu nauw samen met Tom en Sanne Van Belle vervolledigt het team. Alle drie zijn ze opticien-optometrist en contactlensspecialist. 

“Het is zeker nog niet de bedoeling om er mee te stoppen,” aldus Tom de Bruyne, “maar op deze manier kan ik werk en privé beter combineren en kunnen we de zaak verder uitbouwen. Doordat we nu met z’n drieën hier werken hebben we meer tijd voor onze klanten en dat merk je aan alles. Dit is zeker een goede zaak voor ons én voor de klanten.”


Optiek Tom De Bruyne is een echte aanrader volgens Belgoptic. Spring er zeker eens binnen.

Je vind hun gegevens hier.

Ben je zelf ook fan van Optiek Tom De Bruyne? Geef hen dan op Belgoptic een mooie review, dat gaan ze zeker apprecieren!