Tips

Bril als kerstcadeau. Goed idee of niet?

Het is weer die tijd van het jaar, de twijfelachtige gokken naar cadeau's die voor je vrienden, vriendinnen of je familie wil kopen. Ja, het is weer kerst!

Wat te kopen, wat te kopen... wat te kopen voor iemand die in onze ogen alles al heeft?
Maar opeens hoor je van de oogarts dat je dochter of zoon een bril nodig heeft, het ideale cadeau!

Het is iets wat we kunnen gebruiken en achteraf moet er geen extra geld aan gespendeerd worden. 
Als je zo denkt zit je fout, hier zijn enkele redenen waarom een bril kopen geen goed idee is (of juist wel).

Kerst is een familietijd, gezellig samen slenteren over Winterland, gevolgd door shoppen in Hasselt. Wie vindt dit niet leuk?  En hebben we dan toch een bril nodig, is dit HET moment waarop iedereen even zijn zegje kan doen over je keuze.  Samen een bril kopen, zo gezellig.

Op sommige plaatsen vind je nu de promotie 1 kopen 3 halen. IDEAAL denk je nu, want tegelijkertijd is er een cadeau voor oma, mama en mij. Maar waarom delen, waarom niet ineens 3 verschillende brillen kopen voor jezelf? Oma en mama hebben toch al alles. Brillen als accessoire, het werkt echt!

En als je dan toch die ene juiste bril gevonden hebt, kan je hem misschien al dadelijk aan doen en de nodige complimentjes in ontvangst nemen. Waarschijnlijk zie je de menukaart dan beter, of nog beter die ene knappe gast aan de andere kant van de kamer. Complimenten, o zo fijn.

In de donkere dagen rondom kerstmis en nieuwjaar, de momenten van verlichting in het donker, de gekleurde lichtjes die het leven dan draaglijk maken, dan kunnen we deze lijn ook doortrekken naar onze accessoires, brillen is de manier om je gezicht op te laten lichten, kleur toe te voegen aan ons leven en ons uiterlijk. Dus waarom niet eens voor een uitspatting gaan en voor die ene flashy rode bril gaan ! Kleur rules the winter.

En ben je uiteindelijk dan toch uitgekeken op die flashy rode, groene, gele bril dan hangen hem toch gezellig als versiering in de kerstboom en zien we de lichtjes door de gekleurde bril. Recyclage ten top!

Nu ja, nu blijft nog steeds de vraag, is die ene, o zo mooie, praktische, ideale bril, het kerstcadeau bij uitstek. In onze ogen, JA, maar dan liefst dat ene cadeau dat reeds een week op voorhand gegeven wordt zodat het kan schitteren op het kerstfeest zelf.

Prettige feestdagen,

Esmee

 

Op zoek naar je opticien voor een nieuwe bril? Of nog snel naar de oogarts? Je vindt ze hier!

 

Lees ook: