Health

Een nieuwe start voor Griet als vrijwilliger bij Light for the World

Een nieuwe start voor Griet als vrijwilliger bij Light for the World

 

Na haar loopbaan als vroedvrouw wilde Griet haar leven een andere wending geven. Met haar passie en talent voor onderwijs klopte ze aan bij de Belgische ngo Light for the World, die oogzorg toegankelijk maakt in Congo, Rwanda en Tanzania. Tegenwoordig gaat Griet heel Vlaanderen rond om in scholen te vertellen over kinderen met oogproblemen in Sub-Sahara-Afrika. 

 

“Ik krijg een grote vrijheid in mijn vrijwilligersrol” glundert ze. “Ik werkte het scholenprogramma volledig zelf uit en voelde me daarbij gesteund door mijn collega’s[GU1] . Ik heb het gevoel dat mijn inspanningen er echt toe doen en dat doet enorm veel deugd.”

 

Griet’s rol binnen de organisatie evolueerde ondertussen. Nu bezoekt ze opticiens doorheen heel Vlaanderen en maakt ze hen warm om lid te worden van de Eye Care Community, het geëngageerde netwerk van oogzorgprofessionals van Light for the World. “Mijn nieuwe taken stellen me weer voor uitdagingen, en dat maakt het soms spannend. Maar tegelijkertijd werk ik nu mee aan de ontwikkeling van nieuwe projecten waardoor ik opnieuw veel bijleer. Wie weet wat voor nieuwe ontdekkingen er nog in het verschiet liggen..."

 

Ben jij een oogzorgprofessional die net zoals Griet zijn of haar talent wil inzetten voor het goede doel? Dan is Light for the World opzoek naar jou! Ontdek dan hier de vacatures voor vrijwilligers: https://www.lightfortheworld.be/vacature/.

Lees verder ook: