Contactlenzen

Alcon lanceert de multifocale maandlenzen.

Ultieme lenservaring  (1,2,13,15)   nu ook voor klanten met presbyopie

 

Alcon lanceert de multifocale maandlenzen TOTAL30® Multifocal. Voortaan kunnen klanten met presbyopie dus zowel met dag- als maandlenzen genieten van ultiem draagcomfort(1,2,11) dankzij de innoverende Water Surface contactlenstechnologie.

 

Wist u dat multifocale contactlenzen het snelst groeiende segment vormen in de maandlenssector in de Benelux?(3) Maar liefst 62% van de nieuwe klanten met presbyopie zijn tegenwoordig bereid te betalen voor een oplossing die verder gaat dan louter een leesbril.(4) Een leesbril is immers niet altijd handig: uw klanten moeten deze bril altijd bij de hand hebben, en hem telkens op- en afzetten als ze nabij dan wel veraf willen zien. Dat kan soms frustrerend zijn. Meer dan 50% van de presbyopen wachten daardoor meer dan een jaar vooraleer ze presbyopie met u zullen bespreken!(4) Een multifocale bril kan aangewezen zijn voor wie geen leesbril wil dragen, maar is niet altijd wenselijk in bepaalde situaties, zoals tijdens het sporten of een avondje uit, of als een klant eenvoudigweg geen bril wil dragen. In deze gevallen vormen multifocale contactlenzen een ideale oplossing.

 

Ultiem comfort (1,2,11) voor presbyopie

Klanten met presbyopie hechten echter evenveel waarde aan het comfort van multifocale contactlenzen als aan scherp zicht.(5) Contactlensexpert Alcon vult deze behoefte van uw klanten in met zijn aanbod multifocale contactlenzen. Naast de reeds bestaande Dailies TOTAL1® Multifocal daglenzen, lanceert Alcon ook de TOTAL30® Multifocal maandlenzen. Beide lenzen zijn uitgerust met de innoverende Water Surface technologie. In tegenstelling tot klassieke contactlenzen, die zijn gemaakt van één enkel homogeen polymeer materiaal*, loopt het watergehalte bij TOTAL® contactlenzen met de Water Surface technologie op van minstens 33% tot bijna 100% aan de oppervlakte.(6-9) Zo raakt niets het oog, behalve een zacht kussen van vocht.(6-9) Het resultaat is ultiem draagcomfort. (1,2,11)