Brillen & Zonnebrillen

EEN WERELDPRIMEUR: DE SILHOUETTE VISION SENSATION® APP – VAN VERKOOPGESPREK TOT BESTELLING MET ÉÉN ENKELE APP 

SILHOUETTE GEEFT DE TOON AAN VOOR DIGITALE TOTAALSERVICE OP MAAT 

EEN WERELDPRIMEUR: DE SILHOUETTE VISION SENSATION® APP – VAN VERKOOPGESPREK TOT BESTELLING MET ÉÉN ENKELE APP 

Silhouette, de Oostenrijkse fabrikant van exclusieve brillen, heeft de Vision Sensation app gelanceerd. Een baanbrekende innovatie in de internationale brillensector! Dankzij deze revolutionaire tool is het makkelijker dan ooit om op maat gemaakte brillen van het merk te bestellen. Van het verkoopgesprek tot de levering van de brillen – het enige wat je nodig hebt, is een tablet en de innovatieve Silhouette Vision Sensation® app. Aanmeten, personaliseren, passen en bestellen kan nu gewoon digitaal via één enkele app. Elke stap verloopt snel en eenvoudig. De Vision Sensation app bepaalt alle afmetingen met het speciaal ontworpen en gebruiksvriendelijke meetvenster, en biedt de patiënt de mogelijkheid om de bril virtueel te passen. De app voert automatisch alle noodzakelijke stappen uit, en creëert een unieke en optimale ervaring voor de klant. Een bril kopen is vanaf nu een fluitje van een cent. De bril een persoonlijke toets geven, kan in een handomdraai.Door de brede waaier aan brillenglasvormen, monturen, kleuren en brillenglasfuncties kan de opticien de (zonne)bril van de patiënt probleemloos aanpassen aan persoonlijke stijlvoorkeuren en de waarden op het voorschrift van de oogarts. Vervolgens kan de bril rechtstreeks besteld worden in de app. 

 

100 % SILHOUETTE – VAN PERFECTE BRILLEN TOT EEN PERFECTE SERVICE

Bij Silhouette begint klanttevredenheid bij het eerste verkoopgesprek. De app werd ontwikkeld om dit proces te ondersteunen, en is het resultaat van jarenlang intensief onderzoek door een team van experts. Deze unieke tool biedt zowel opticiens als patiënten een fantastische meerwaarde. Hij maakt het verkoopproces een stuk eenvoudiger. Zo hebben opticiens meer tijd om in hun zaak een service van topkwaliteit te bieden. Het meetvenster van Silhouette valt op door zijn hoogwaardige karakter. Het bepaalt uiterst nauwkeurig de glascentreringsgegevens en vergemakkelijkt een handmatige heraanpassing. De personaliseringsopties zijn eindeloos, vooral met betrekking tot randloze brillen. De superieure glazen en monturen van Silhouette worden gemaakt op maat van de wensen en behoeften van de klant, en garanderen altijd een subliem resultaat. Ze zijn speciaal ontworpen om de persoonlijkheid van de drager te beklemtonen, en zó licht en comfortabel dat je ze amper voelt zitten. Dankzij de virtuele passervice kan de bril aangepast worden aan de gezichtsvorm van de drager. Als de patiënt zijn keuze gemaakt heeft, kan de opticien de bril snel en makkelijk bestellen met de app. Bovendien kan de opticien via dezelfde innovatieve tool ook zonnebrillen op sterkte bestellen uit Silhouettes omvangrijke collectie. 

DOORGEDREVEN DIGITALISERING 

"Jaren van ontwikkeling en inzet lonen de moeite. De Vision Sensation app is werkelijk enig in zijn soort.  We zijn erin geslaagd een heel aparte tool te ontwerpen die tot nog toe niet verkrijgbaar was op de markt. De app zal onze buitengewone service in de toekomst nog voortreffelijker maken, en de verkoop van Silhouette producten een enorme boost geven. Hij helpt iedere opticien een schitterende meerwaarde te bieden, zodat patiënten de ultieme bril vinden die helemaal past bij hun stijl”, aldus Thomas Beier, Director of Lenses bij Silhouette.

 

MEER INFORMATIE: 

www.silhouette.com

www.silhouette.com/newsroom

www.facebook.com/silhouette/

 

Silhouette

Het bedrijf dat in 1964 werd opgericht met een visie – de bril als hét accessoire – is uitgegroeid tot ’s werelds belangrijkste fabrikant van lichte brillen van topkwaliteit: Silhouette. Het merk maakt de lichtste brillen ter wereld, met veel liefde voor details en unieke ontwerpen. De brillen worden grotendeels met de hand gemaakt in Oostenrijk, met de allerbeste materialen en nieuwste technologieën. Daarna vertrekken ze naar meer dan honderd landen over de hele wereld. In 1999 bracht Silhouette een revolutie teweeg op de brillenmarkt met zijn lichte (amper 1,8 gram) en montuur-, schroef- en scharnierloze bril: de Titan Minimal Art. Al tijdens meer dan 35 ruimtereizen droegen de astronauten brillen van Silhouette. Bovendien hebben de brillen de wereld rondgereisd met het Weens Filharmonisch Orkest en zweren tal van zwaargewichten uit de entertainmentsector, zakenwereld en politiek bij Silhouette.

Silhouette International
Silhouette International Schmied AG is 's werelds meest toonaangevende fabrikant van exclusieve brillen. Het bedrijf is gevestigd in het Oostenrijkse Linz en telt meer dan 1500 medewerkers verspreid over de wereld. Samen met zijn dertien internationale filialen is het familiebedrijf de nummer één op het gebied van randloze brillen, een innovatie die het merk over de hele wereld naam en faam heeft bezorgd. Zowat 95 procent van de totale productie is bestemd voor de export. De brillen van Silhouette zijn verkrijgbaar in meer dan honderd landen. Sinds 2017 is het bedrijf een fullserviceleverancier van monturen en brillenglazen – en alles wordt geproduceerd in Oostenrijk. In 2019 verkocht Silhouette wereldwijd ongeveer 1,6 miljoen brillen en bedroeg de omzet 161 miljoen euro.

 

PR & Marketing Manager Silhouette Benelux – Sandra van Renterghem – 

  • T +32 3/248 24 50 
  • E s.vanrenterghem@be.silhouette.com 
  • M +32 477/27 96 38