Zicht

Actief leven met licht en vergroting door loepen, vergrootglazen, telescopen enz...

Actief leven met licht en vergroting

 

Vergrotende visuele hulpmiddelen maken het dagelijks leven gemakkelijker en geven je levensvreugde.

 

Of u nu de krant leest, tv kijkt, kruiswoordpuzzels oplost of de dienstregeling van de bus bestudeert - goed zicht maakt het dagelijks leven gemakkelijker en betekent kwaliteit van leven. Om ervoor te zorgen dat mensen met een verminderd gezichtsvermogen niet moeten inboeten, zijn er tegenwoordig talloze hulpmiddelen voor verschillende toepassingsgebieden.

De meeste mensen beschouwen goed zien als vanzelfsprekend als ze jong zijn, maar de visuele prestaties nemen gestaag af met de leeftijd, terwijl de behoefte aan licht en de lichtgevoeligheid toenemen. In de meeste gevallen zal een corrigerende bril in eerste instantie helpen bij slechtziendheid. Maar zelfs als dit alleen niet meer voldoende is, zijn er tal van moderne hulpmiddelen die, met vergroting en licht, mensen met een verminderd gezichtsvermogen helpen om alle visuele taken in het dagelijks leven zelfstandig kunnen blijven doen en hun hobby's voort te zetten. 

Eschenbach Optik biedt met haar brede assortiment vergrotende kijkhulpmiddelen voor bijna elk toepassingsgebied een passend product.

 

Praktische visuele hulpmiddelen voor thuis

 

Verlichte vergrootglazen, zoals makrolux, zijn bijzonder geschikt om 's ochtends de krant te lezen, uw favoriete tijdschriften te lezen of om foto's te bekijken, omdat u met gemak hele krantenkolommen kunt lezen. Voor fijne werkzaamheden, zoals naaien of knutselen, zijn er loeplampen die zowel vergroting als perfecte verlichting mogelijk maken. Ook telescopen zoals maxDETAIL, die als een bril gedragen worden zodat je beide handen vrij hebt om te werken, zijn praktisch. Het innovatieve visuele hulpmiddel maxTV is bijvoorbeeld ideaal om televisie te kijken, is eenvoudig in gebruik en verdubbelt de grootte van het televisiebeeld. Naast vergrotende visuele hulpmiddelen omvat het assortiment ook tafel- en vloerlampen die voor een slagschaduwvrije, homogene en verblindingsvrije verlichting zorgen. Vooral in de donkere maanden van het jaar is dit erg belangrijk voor mensen met oogziekten en dus gevoelige ogen.

 

Lichte en handige vergrootglazen voor onderweg

 

Lichte leesbrillen en handloep, zoals de bestverkochte mobilux® LED-loep of de populaire easyPOCKET in handig creditcardformaat, die in elke handtas of jaszak past, zijn met name aan te raden voor onderweg, bijvoorbeeld om de stadsplattegrond te lezen of om kleine lettertjes op de verpakking te ontcijferen. Net zo praktisch zijn kleine opvouwbare loepen die om je nek gedragen kunnen worden. Voor het zicht op afstand kunnen mensen met een verminderd gezichtsvermogen een draagbare verrekijker gebruiken, die klein, licht en onopvallend in gebruik is.

 

Elektronische visuele hulpmiddelen voor maximaal visueel comfort

 

Naast analoge vergrootglazen zijn er ook digitale lezers. Deze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, want naast variabel instelbare vergrotingen combineren ze ook verschillende hulp- en extra functies, zoals leeslijnen die kunnen worden weergegeven voor een betere oriëntatie of een fotofunctie zodat afbeeldingen kunnen worden bevroren en opgeslagen . Daarnaast kunnen sommige modellen, zoals de visolux DIGITAL HD, worden aangesloten op de computermonitor zodat ze ook als schermlezer kunnen worden gebruikt.

 

Zonnebril voor minder verblinding en meer contrast

 

Zowel voor mensen met zeer lichtgevoelige ogen als voor iedereen die zijn ogen zo goed mogelijk wil beschermen tegen agressief UV-licht, biedt Eschenbach Optik met zijn ambelis-serie de perfecte allround bescherming: speciale lenzen met randfilters beschermen de ogen tegen intensieve zonnestralen en zorgen voor contrastrijk en verblindingsvrij zicht. Een verblindingsbescherming aan de zijkanten en aan de bovenrand van het frame vermindert bovendien de lichtinval.

 

Consumenten kunnen bij hun opticien uitgebreid advies krijgen over de verschillende hulpmiddelen.

 

Consumenten kunnen informatie over het productassortiment van Eschenbach Optik vinden op www.eschenbach-vision.com.

 


Eschenbach-optiek

Eschenbach Optik, gevestigd in Neurenberg, werd opgericht in 1913. Tegenwoordig is het de wereldmarktleider voor optische zichthulpmiddelen en is het een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van optische producten. Het productassortiment strekt zich uit van brilmonturen en zonnebrillen tot verrekijkers, vergrootglazen, vergrootglazen en speciale visuele hulpmiddelen. Vooral met zijn "Vision Technology Products" wordt Eschenbach Optik beschouwd als een garantie voor innovatie en hoge merkkwaliteit "Made in Germany". Het bedrijf heeft nu wereldwijd meer dan 530 mensen in dienst, van wie ongeveer 275 in Duitsland. Met dochterondernemingen in twaalf landen en meer dan 30 handelspartners wereldwijd is Eschenbach Optik wereldwijd aanwezig.