Tips

Waarom je blij moet zijn als je optiek-zaak gesloten is wegens bezoek aan een beurs!

Jouw optiekzaak gesloten wegens bezoek aan een beurs? Waarom moet je daar blij om zijn?

 

In september kan dat al wel eens het geval zijn! September is namelijk een maand waarin verschillende beurzen voor opticiens plaatsvinden. De meeste daarvan op zondag maar sommigen ook op zaterdagen en maandagen.

Wees dan ook niet verbaasd als je merkt dat je opticien eens niet open is omwille van een beurs.

Sterker nog, wees blij! Dit is namelijk wat professionals doen; zorgen dat ze altijd op de hoogte zijn van alle nieuwigheden.

 

Persoonlijk moet ik dan steeds denken aan die periode waarop ik voor mijn kinderen op zoek was naar een school. Je wil voor hen toch het beste. Je wil nog eerder een kilometer rondrijden voor die ene school waar ze helemaal mee zijn, super professioneel, met het nieuwste didactisch materiaal en nog beter… waar je merkt dat de leerkrachten zich constant bijscholen om je kind op de meest optimale manier op te kunnen volgen.

Ik denk dat dat bij opticiens ook zo is… zeer weinig klanten kiezen hun bril enkel op prijs, 85 tot 90% kiest op basis van een mix tussen kwaliteit, service en prijs. Ze rijden die extra kilometer om die ene zaak te vinden waar ze méé zijn, super professioneel, met het nieuwste materiaal en nog beter… waar ze merken dat de opticiens zich constant bijscholen om hen op de meest optimale manier te kunnen opvolgen.

 

5 redenen waarom jouw opticien beurzen moet bezoeken:

  1. Je wil altijd de nieuwste mode terugvinden in hun assortiment.
  2. Je wil dat ze de nieuwste technologie in hun glazen aanbieden.
  3. Je wil dat ze weten waar ze die éne bril kunnen krijgen die je gezien had op vakantie.
  4. Je wil dat ze de allerlaatste nieuwe contactlenzen kunnen aanpassen.
  5. Je wil dat ze de beste prijs-kwaliteit verhouding aanbieden.

 

Wees dus blij als je opticien naar een beurs gaat en spring daarna eens bij hen binnen om te horen wat ze gevonden hebben!

 

Wil je je dichtstbijzijnde opticien vinden, zoek dan hier in onze lijst.