Brillen

Titan Minimal Art inspireert mensen met een visie – op aarde én in de ruimte

DE NIEUWE CREW VAN DE TITAN MINIMAL ART INSPIREERT MENSEN MET EEN VISIE – OP AARDE ÉN IN DE RUIMTE

GEBOREN OP AARDE. GEDRAGEN IN DE RUIMTE. 

De meeste mensen kijken gewoon naar de sterren, maar mensen met een visie willen ernaartoe. In 1999 zette de sensationele Titan Minimal Art de brillenmarkt van de ene dag op de andere op zijn kop. De bril met de lichtste en best aansluitende pasvorm – een innovatie uit Oostenrijk – was een feit. Hoog tijd dus om het 25-jarige bestaan van dit icoon te vieren met de volgende generatie van de Titan Minimal Art, de dynamische look zonder montuur voor mensen met een visie die alleen genoegen nemen met de beste precisiebrillen. We stellen met trots de evolutionaire collectie Highlight voor. Ze verovert het heelal met de snelheid van het licht – wederom zonder schroeven of scharnieren en met een vleugje Oostenrijks vernuft van amper 2 gram. De brillen hebben glazen die voor het eerst met een innoverende techniek zijn afgewerkt, een fijnere neusbrug, nog beter verstelbare titanium veren en andere onnavolgbare details. Deze innovaties creëren een frisse, fascinerende look die je er nog jonger en trendy kunt laten uitzien dankzij de vormen met ultramoderne accenten.

 

De vier coole vormen laten zich personaliseren in een bijzonder unieke stijl met tinten en de innovatieve Partial Color Groove. Elke vorm is vernoemd naar een sterrenbeeld. Rose Andromeda is een futuristische vlinderbril die vrouwelijke gratie en zelfvertrouwen uitstraalt. Mint Phoenix heeft glazen met een lage additie en een vrouwelijke vorm die geïnspireerd is op de oversized glamour van de jaren 1970 – een regelrecht technisch meesterwerkje. Blue Pegasus is de klassieke vorm in de collectie, met een rechthoekige mannelijke geometrie. Grey Taurus doet dames én heren schitteren: de dubbele brug geeft de nieuwe pilootbril een extra coole touch.

De opvallende vormen van ultralicht titanium zijn een toonbeeld van de mooie toekomst die dit materiaal wacht. Dit zijn de allereerste brillenglazen met Partial Color Groove in combinatie met een kleurentint. Silhouette plaatst alle glazen volledig zelf. Klanten kunnen hun favoriete kleurencombinaties kiezen.

 

De technische verfijningen zijn het resultaat van de grote vorderingen die we op dit gebied hebben gemaakt. De veerscharniertjes zijn gemakkelijker instelbaar. De neusbrug is fijner en mooier – 20 % dunner en perfect uitgelijnd van brug tot brilrand. De meest personaliseerbare en flexibele titaniumbril ter wereld past perfect in een premiumetui dat de bril omsluit als een beschermend energieschild van een ruimteschip. Bij Silhouette noemen we dit wetenschap, geen sciencefiction.

 

“De pioniersgeest verliest zijn elan niet, maar blijft innoveren. Wat de wereld 25 jaar geleden zo geweldig vond aan de Titan Minimal Art, komt ook tot uiting in de volgende generatie. We blijven nieuwe mijlpalen bereiken en de toekomst van de lichtste premiumbrillen vormgeven”, aldus Michael Schmied, CMO van de Silhouette Group en kleinzoon van de oprichters van het bedrijf.

 

De vernieuwde collectie van Titan Minimal Art met de bovenstaande technische verfijningen omvat nieuwe moderne en klassieke modellen voor dames en heren. Het kleurenpalet varieert van groen, blauw en violet (een knipoog naar de Melkweg) tot de tijdloze tinten goud, roségoud en zilver.

 

Silhouette is een onnavolgbaar mode-icoon en verheft de drager tot sferen die de verbeelding overstijgen. Dat is de eeuwige aantrekkingskracht van de Titan Minimal Art. Ontworpen voor grootsheid, ontwikkeld voor lichtheid.

 

Zoek je dichtstbijzijnde opticien hier

 

 

MEER INFORMATIE:

www.silhouette.com


Silhouette

Het in 1964 opgerichte Silhouette is wereldleider in exclusieve brillen zonder montuur. In 1999 zette het familiebedrijf de brillensector op zijn kop met de Titan Minimal Art, een innovatief model zonder schroeven, scharnieren en montuur. Een dergelijke gamechanger – van a tot z in Oostenrijk gemaakt en met een gewicht van slechts 1,8 gram – had de wereld nog nooit gezien. Alle brillen van Silhouette zijn gemaakt van de beste materialen, met geavanceerde technologie en het fijnste handwerk. De brillen worden zelfs voor zowat 80 % met de hand vervaardigd. Zo bieden ze het beste comfort in hun categorie – in meer dan 100 landen op 5 continenten én zelfs in de ruimte. Met 50 patenten en meer dan 100 designprijzen op zijn naam is het duidelijk dat Silhouette continu naar kwaliteit streeft: pas na meer dan 100 kwaliteitscontroles mag een bril de hoofdvestiging in het Oostenrijkse Linz verlaten.


Silhouette Group

De Silhouette Group is ‘s werelds meest toonaangevende fabrikant van luxebrillen. Het bedrijf telt meer dan 1.300 medewerkers verspreid over de wereld. Samen met zijn 13 internationale filialen is het familiebedrijf de nummer één op het gebied van brillen zonder montuur. 95 % van de productie wordt geëxporteerd. De brillen van Silhouette zijn verkrijgbaar in meer dan 100 landen. Sinds 2017 is de Silhouette Group een duurzame fullserviceleverancier van monturen en brillenglazen, en alles wordt geproduceerd in Oostenrijk. In 2022 verkocht Silhouette wereldwijd ongeveer 1,3 miljoen brillen en bedroeg de omzet 160 miljoen euro. De toonaangevende brillenfabrikant richt zijn blik voortdurend op de toekomst en levert grote inspanningen om klimaatneutraal te worden. Sinds 2022 produceert het bedrijf zijn brillen koolstofneutraal dankzij CO2-compensatie. Het bedrijf is de enige brillenfabrikant met een certificering van het Europees Milieumanagement- en Auditschema (EMAS) van de EU.