Contactlenzen

SAFILENS - fusiontechnologyTM, contactlenzen krijgen extra rol.

SAFILENS - fusiontechnologyTM, contactlenzen krijgen extra rol.

 

Contactlenzen zijn een groot deel van het leven van de contactlensdrager en misschien wel ideaal om een extra rol te gaan spelen. Naast het corrigeren van de ametropie kunnen contactlenzen nu ook stoffen bevatten die ze langzaam in de traanfilm kunnen loslaten.

 

Safilens maakt hiervoor gebruik van de fusiontechnologyTM. 

FusiontechnologyTM bevat een co-polymerisatie van hyaluronzuur, de meest hydrofiele molecule die in de natuur bestaat, en TSP® - Tamarinde Seeds Polysaccharide (tamarinde zaad polysaccharide), een vertakte molecule, die natuurlijke tranen simuleert. 

HA+TSP® biopolymeer is het sleutelproces voor de fysiologisch herstelling van de lens-traanfilm-relatie. 

 

Het exclusieve productieproces gepatenteerd door Safilens, verrijkt contactlenzen met natuurlijke stoffen zoals Lachryceuticals®. Deze stoffen worden vervolgens afgegeven aan het voorste segment van het oog tijdens de draagcyclus. De constante en gecontroleerde afgifte wordt in gang gezet door een combinatie van lichaamstemperatuur, knipperen en oogliddruk. Dit geeft dragers een natuurlijk en langdurig comfort, zelfs in een droge omgeving of bij veeleisende activiteiten. Beide polymeren werken samen door het smeren en hydrateren van de lensraakvlakken. Zo normaliseert de natuurlijke traanfilm en wordt deze voller. De geleidelijke en gecontroleerde afgifte van de actieve bestanddelen en de optimale viscositeit garanderen een langdurige en constante smering.

 

Een nieuw perspectief

DELIVERY TYRO contactlenzen zijn verrijkt met Tyrosine.

Dankzij de Safilens FusiontechnologyTM kunnen ook andere stoffen verwerkt worden in het lensmateriaal. Tyrosine, dat normaal gesproken via de voeding wordt opgenomen of gesynthetiseerd door het metabolisme, is een semi-essentieel aminozuur-precursor van verschillende soorten catecholamines (hormonen en neurotransmitters) waaronder Dopamine. Er is aangetoond dat de aanwezigheid van Dopamine in het netvlies een belangrijk normaliserend effect heeft in de ontwikkeling van de ogen, met name een remmend effect op de verlenging van de oogbol. Een te lage productie ervan bleek samen te gaan met refractiefouten die verband houden met specifieke oogafwijkingen.

 

De biochemische benadering maakt het mogelijk de risicofactoren voor een goede oculaire ontwikkeling als gevolg van de moderne levensstijl, zoals overmatige accommodatieve inspanning of een tekort aan natuurlijk licht te neutraliseren. De TYRO daglensmodaliteit maakt het mogelijk om de veiligheid te garanderen gecombineerd met hygiëne en eenvoud voor dragers van alle leeftijden, inclusief jongeren.

 

Wil je meer info hierover, contacteer;

The Lens Tailor, Sieglinde Maes