Brillen & Zonnebrillen

Werner Aisslinger, gerenommeerd Duits designer ontwerpt nieuw Shop in shop meubel voor Silhouette.

Werner Aisslinger heeft één belangrijke tip voor Belgische opticiens! Licht!

 

Werner Aisslinger, gerenommeerd Duits designer ontwerpt nieuw Shop in shop meubel voor Silhouette. Wij gingen op Mido met hem in gesprek.

Silhouette presenteerde op Mido2023 prachtige nieuwe shop-in-shop meubels die volledig aansluiten bij de lightness van het merk.

Tijdens Mido2023 hadden we de kans om in gesprek te gaan met Werner Aisslinger, de designer achter de nieuwe shop-in-shop meubels voor Silhouette. Het bleek een heel aimabele man te zijn die er in geslaagd is om de legendarische lightness van Silhouette om te zetten in een zeer stijlvolle reeks presentatie-meubels.

 

Raf: Wat is uw achtergrond en had u al enige kennis van de optiek-wereld?

Werner: Ik ben designer in verschillende werelden en had wel contacten binnen de optiek-wereld, maar dit is de eerste keer dat me gevraagd werd om er actief in aan de slag te gaan. 

Raf: Hoe komt een bedrijf als Silhouette dan bij u terecht?

Werner: Dat is eerder een samenloop van omstandigheden geweest. Het heeft even geduurd maar na enkele gesprekken groeiden de ideeën en kon ik volledig voor dit project gaan. 

Raf: En dit is dus het resultaat! 

Werner: Inderdaad. Het is een reeks van meubels geworden die je naar believen kan gebruiken, als shop-in-shop display of zelfs als volledige winkelinrichting. We hebben de wanddisplay, volledig in het wit met een lichte golfbeweging in de accenten. Daarnaast ook een lage vitrinekast die je los kan zetten en een groter vitrinemeubel met een insert waar ook weer dat zelfde element in terugkomt en die zelfde golfbeweging.

Raf: Ik vind dat het de lightness van Silhouette heel mooi capteert.

Werner: Dat was ook de opdracht van Silhouette. Dat was het allerbelangrijkste voor hen. Mooi dat het dan ook zo wordt ervaren. 

Raf: Als u aan opticiens die hun winkel willen (her)inrichten nu één tip zou moeten geven, welke zou dat dan zijn?

Werner: Licht! Het belangrijkste is hoe je met licht omgaat.  Hoe licht invalt uiteraard, maar ook de lichtbronnen. Je moet heel goed nadenken over de kleur en de warmte van het licht en ook over de spreiding van het licht. Je hebt lichtbronnen die het licht heel sterk op één zone richten, maar je hebt ook mooie nieuwe oplossingen die het licht egaal verspreiden. Uiteraard is het energie-vraagstuk nu een belangrijke factor, maar ook in de nieuwe technologieën zie je heel mooie oplossingen.

Werner: Van waar ben jij eigenlijk in België, Raf?

Raf: Antwerpen

Werner: Ah, dat is een prachtige stad hé. Ik kom daar graag, en bij uitbreiding in heel België. In Antwerpen hangt die sfeer van ongelimiteerde creativiteit, zowel in de mode en de meubels. Als jonge designer heb ik me in Antwerpen staan vergapen aan het werk van de Antwerpse ontwerpers, zoals Walter Van Beirendonck bijvoorbeeld. En ik herinner me ook een heel grote meubelbeurs in Kortrijk wat toen echt the place to be was. Ik moet nog eens terug.

Raf: Bedankt dat je even tijd voor me wilde vrijmaken en gefeliciteerd met dit mooie project. Misschien tot binnenkort in Antwerpen dan.


Wil je meer informatie, contacteer dan:

Silhouette Benelux BV

Jan Van Gentstraat 1 / 501

2000 Antwerpen