Neem voor onze openingsuren een kijkje op www.marcdelagrange.comMap view

Een succesverhaal

Marc Delagrange opende zijn eerste optiekzaak in het centrum van Kortrijk (België) in 1980. De jaren '80 waren een klassieke periode voor brilmonturen, maar ook toen al bekeek Marc Delagrange de optische wereld op een creatieve, esthetische en persoonlijke manier. Hierdoor werd zijn optiekzaak te Kortrijk al snel een succesverhaal.

Door de jaren heen is de winkel geëvolueerd naar de 'flagstore' van HENAU, het brillenmerk dat ontworpen wordt door Marc Delagrange zelf. Je kan er natuurlijk ook andere kwalitatieve en trendy brillenmerken ontdekken. Deze komen uit een wereldwijd gamma en worden zorgvuldig geselecteerd door Marc Delagrange.

 

Persoonlijke aanpak

De winkel is gevestigd in een majestueuse directeurswoning, met een warme en authentieke atmosfeer. Apart van alle regels en trends heeft Marc Delagrange het design van het interieur verzorgd. Hij is erin geslaagd om een nooit-gezien originele optiekzaak te creëren, die perfect past bij de historie van het pand.

Meer nog, Marc Delagrange staat gekend voor zijn persoonlijke aanpak in het aankleden van een gezicht met een montuur. Daarvoor zit een uitgelezen assortiment van optische brillen en zonnebrillen opgeborgen in impressionante houten ladekasten. Hij en zijn team zijn experten in het adviseren van het montuur dat het best bij uw gezicht en persoonlijkheid past.

Oogmetingen en contactlensaanpassingen zijn uiteraard ook voorzien.

 

Optica Museum

Marc Delagrange heeft een klein museum geïntegreerd in de winkel. Dit museum toont de geschiedenis van de bril en heel wat zeldzame monturen.

Sebastien Delagrange, architect en zoon van Marc Delagrange verzorgde het ontwerp van de meubels. De museumtafels gaf hij een organische vorm die perfect past bij het historische gebouw.

Het was lange tijd de ambitie van Marc Delagrange een onderkomen te vinden waar hij zijn professionele activiteiten als opticien en brillenontwerper kon uitoefenen én waar hij zijn passie voor moderne kunst kon delen. Nu hij de perfecte plaats gevonden heeft, is Marc Delagrange -Optical Gallery meer dan een doorsnee optiekzaak of kunstgalerij.

Het impressionante gebouw uit de late 19de eeuw is een fantastische concept store geworden, enerzijds een charmante brillen boutique, anderzijds een inspirerende galerij. Er is tevens een klein museum over de geschiedenis van de bril.

 

De brillenboutique

Het centrale gedeelte van het gebouw is de flag store van HENAU, brillenmerk ontworpen door Marc Delagrange zelf. Binnen de verfijnde en mooi gedecoreerde kamers met gerestaureerde plafonds, kan je de volledige collectie van de impressionante HENAU collectie vinden, met daarnaast andere goed uitgekozen exclusieve en kwalitatieve brillenmerken.

 

De kunstgalerij

De unieke locatie en het concept geven de kans aan mensen die niet gemakkelijk een kunstgalerij bezoeken, om toch moderne kunst te ontdekken. Ondertussen worden top artiesten voorgesteld aan kunstliefhebbers die hier een plaats kunnen ontdekken waar vele artiesten met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. De bezoeker krijgt de kans kunst te bewonderen op verschillende plaatsen op de site, zoals kelders, eet- en woonkamer, zolder, koetshuis, tuin en een grote binnenplaats van het aanpalende industriële gebouw.

 

 

 

 

 

 2

 Reviews

Marc

Heel vriendelijk en behulpzaam. Gaan echt samen met jou op zoek naar de perfect passende bril. Er wordt veel advies gegeven! Het gebouw is ook prachtig tevens ook de omgeving. Uiterst aangenaam!

Tine

Mooie omgeving! Zowel goedkope en duurdere brillen, een tof assortiment. Voor ieder wat wils, en wordt voor u persoonlijk uit de ladekasten gehaald.