Delphine, zaakvoerder van Optiek Canoo, begeleidt je graag naar een nieuwe look met een comfortabel zicht.

Jouw gezichtsvorm en huidtint zijn hierbij bepalend. Ze luistert naar jouw eisen en gaat stap voor stap naar die frisse look die jou net dat tikkeltje meer geeft. Karaktervol of subtiel, kleurrijk of net sober. Een bril draagt bij aan jouw uitstraling, ga dan meteen voor fris en vernieuwend.

 

De technologie staat niet stil, zo ook bij monturen. 3D-geprint met een aan te passen pasvorm, titanium met hoge garanties, hoge kwaliteit van materialen met kleurvastheid, natuurlievend met monturen geproduceerd ahv katoen of boontjes of gerecycleerd plastic uit de zee, enz.

 

Naast de look is het zicht van alle belang natuurlijk. Jouw brilglazen zijn bedoeld om toch minstens enkele jaren dat comfortabel en rustgevend effect te geven. Ook daar gaat Delphine in diep gesprek om precies te weten wat jouw specifieke aandachtspunten zijn. Va enkelzicht, tot een computerglas, een overlopend effect van glas zoals een progressief glas of een multifocaal glas ook wel wordt genoemd. Het aanbod aan brilglazen is enorm en net daar zorgt Delphine dat u er nog een "duidelijk zicht" op hebt.

Zowel baby's, kinderen, tieners, computergebruikers, jonge presbyopen (de eerste tekenen van nabij minder goed zien), ervaren brildragers als slechtzienden staat ze bij.

 

Tijd nemen om dit alles rustig te bespreken en aan te pakken is een belangrijke factor, daarom werkt Delphine graag op afspraak met jou.

 

Kinderen komen bij haar ook niks t ekort, een leuke speelhoek met een kermiswagen (!) in de zaak maakt het voor de kids (of broer/zus) supergezellig. Ondertussen kunnen ze genieten van een ruime keuze in kinderbrillen (vanaf 1,5 jaar) met een ruim aanbod.

Ook hier is het zeker van belang om een goedpassend montuur te kiezen. Daar gaat Delphine zelfs ver in, om speciaal voor dat specifieke gezichtje eventueel nog een extra montuur aan te vragen aan de gespecialiseerde firma's. Een montuur dat juist past op de neus en mooi aansluit op het gezicht is van capitaal belang.

 

Ook voor de kleine brildrager blijven de brilglazen een zeer belangrijke factor. Nieuw op de markt zijn de glazen van Hoya, nl. Miyosmart. Deze zorgen voor een vertragend effect van de evolutie van bijziendheid (myopie), specifiek voor kinderen/tieners.Scherm kijken voo rnabij is niet meer weg te denken, maar heeft een helaas vooral negatief effect op de evolutie van de ogen, bij kinderen althans.

 

Aansluitend kan Delphine, als gecoventioneerd opticien, zorgen voor de maximale terugbetaling via jouw ziekenfonds (afhankelijk van doktersvoorschrift en type glazen), en dit voor alle leeftijden.

 

Zoals eerder gemeld mag Delphine als geconventioneerd opticien dan ook oogmetingen (optometrie) uitvoeren. Dit steeds met de nodige voorzichtigheid en bij onregelmatigheden wordt een oogarts aangeraden.Ook oogdruk kan opgemeten worden, dit met een non-contacto- tonometer. Wederom wordt dit met voorzichtigheid gebruikt met een mogelijke doorverwijzing naar een oogarts.

 

Keratometrie (opmeten van de kromming van het oog) en biomicroscopie (onderzoek van oogoppervlak en binnneste deel van het oog) behoort ook tot haar taken en gebruikt ze voornamelijk bij het aanpassen van contactlenzen. Ook hier gaat ze steeds met de nodige hygiëne en zorg aan de slag. Het dragen van lenzen vraagt aandacht en nacontroles die ze telkens goed opvolgt om eventuele klachten of ongemakken meteen aan te pakken.

Droge ogen, rode ogen en andere irritaties, al dan niet door contactlenzen te dragen, worden van nabij opgevolgd.

Haar collega, Katrien Hoornaert, neemt alles voor de afdeling gehoorverlies, gehoorbescherming en hoorapparaten aan. Dit gebeurt steeds op afspraak, opnieuw om een persoonlijke aanpak met een specifieke opvolging van elke klant te kunnen garanderen.

Katrien heeft haar eigen praktijk in Menen, zijnde Amplifon Hoorcentrum Hoornaert. Ook in deze tak gaat de technologie zeer sterk vooruit en weet ze alles over de laatste inzichten en mogelijkheden.

Ze neemt een eerste hoortest af, begeleidt jou in de mogelijkheden via het voorschrift van de NKO-arts, en staat voor je klaar bij het afhandelen of het extra verfijnen van het geluid.

 

Slechthorendheid is een kwaal die zich langzaam ontwikkelt, waardoor men deze niet altijd even snel opmerkt. Dit kan gevolgen hebben voor uw sociaal leven. Daarom raadt Katrien aan om uw gehoor regelmatig te laten controleren vanaf de leeftijd van 50 jaar. Zo kunt u snel en efficiënt inspelen op gehoorverlies, zonder het te laten escaleren.

Maak dus zeker een afspraak voor een professionele gratis hoortest*!

* Hoortest zonder medisch doel

Katrien is audioloog van opleiding, ook wel audicien genoemd, en dus gespecialiseerd in gehoorproblemen die de dagelijkse communicatie belemmeren. Er wordt zoveel mogelijk informatie vergaard over uw situatie om vervolgens samen met u op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing.

 

Zowel de hoortest als het bijhorend advies zijn gratis. We bekijken samen uw resultaten én budget. Op basis hiervan stellen we één of meer geschikte oplossingen voor. Stel gerust elke vraag die in u opkomt: Katrien beantwoordt ze graag. Want we willen immers maar één ding: u met de juiste hooroplossing naar huis sturen zodat uw levenskwaliteit erop vooruitgaat.


Tijdens de proefperiode is opvolging zeer belangrijk en worden er verschillende testafspraken ingepland. Zo kunnen we kijken wat uw ervaringen zijn en, indien nodig, de hoortoestellen verder aanpassen voor een optimale gehoorervaring en gebruiksgemak. Bent u toch niet tevreden van het type hoortoestel? Dan wordt er samen met u gekeken welk model beter geschikt is. Gedurende deze testafspraken kunt u ook uitgebreid vragen stellen of extra advies vragen aan Katrien. Deze afspraken zijn volledig gratis en vrijblijvend. Zo zorgt Katrien er steeds voor dat u uw hoortoestellen uitgebreid en in alle comfort kunt testen.

Na een uitgebreide proefperiode heeft u een duidelijk beeld van wat een hoorapparaat voor u kan betekenen. Indien u tevreden bent, heeft u ook de mogelijkheid om de gehoortoestellen effectief aan te schaffen. Katrien brengt hiervoor alle documentatie in orde en bezorgt deze aan uw ziekenfonds. Zo hoeft u zich helemaal geen zorgen te maken om het papierwerk.

Bij de aankoop van hoortoestellen is service na verkoop heel belangrijk. Daarom voorziet Katrien een zeer uitgebreide service na verkoop om u steeds te helpen met uw hoorapparaten.

Onderhoud: we adviseren een controle elke 6 maanden voor een grondig onderhoud. Katrien kijkt onder andere of uw hoortoestellen nog correct zijn afgesteld en reinigt uw hoortoestellen indien u dit wenst.

Een jaarlijkse hoortest ter opvolging van uw gehoor zit mee inbegrepen in de service. En dit allemaal volledig gratis!

Herstellingen: bij Amplifon streven we naar kwaliteit. Onze hoortoestellen voldoen daarom aan onze strenge kwaliteitsnormen en hebben een garantie van 5 jaar*. Indien u toch problemen ondervindt met uw hoortoestellen mag u hier steeds mee terugkomen.

* 2 jaar op « ziekenfondsmodellen »

 

Spring gerust even binnen voor advies of verdere info of contacteer via

0496 300 579

delphine@optiekcanoo.be

katrien.hoornaert@amplifon.com


Openingsuren


Dag Openingsuren
Maandag
Gesloten
Dinsdag
09u00-12u30 / 14u00-18u30
Woensdag
09u00-12u30 / 14u00-18u30
Donderdag
09u00-12u30 / 14u00-18u30
Vrijdag
09u00-12u30 / 14u00-18u30
Zaterdag
09u00-12u30 / 14u00-17u00
Zondag
Gesloten

Extra informatie:

Ook buiten de openingsuren mogelijk, maar graag op afspraak 056/41.06.21 whatsapp 0496 300 579 Messenger Optiek Canoo of Mail delphine@optiekcanoo.be

Map view

Specialiteiten opticien

Brillen-zonnebrillen
Contactlenzen zacht standaard
Optometrie
Low Vision
Audiologie/Hoorapparaten


1

 Review

Dieter

Top kwaliteit, top service, top madam!!