Contactlenzen

CooperVision viert Dag van de Aarde met uitbreiding van initiatief omtrent plasticneutraliteit

CooperVision viert Dag van de Aarde met uitbreiding van initiatief omtrent plasticneutraliteit

 

Bedrijf lanceert baanbrekend duurzaamheidsinitiatief in nieuwe landen 
en introduceert impact-dashboard

 

SAN RAMON, Calif. (VS), 20 april 2022—Op de Dag van de Aarde, en elke dag opnieuw, zet CooperVision zich in om een duurzamere wereld te creëren. Het eerste plasticneutraliteitsinitiatief van het bedrijf is uitgebreid naar meer landen in Europa en Latijns-Amerika, en wordt binnenkort ook gelanceerd in een aantal Aziatische landen. Vanaf vandaag kunnen oogspecialisten en dragers van contactlenzen de collectieve impact van het programma – mogelijk gemaakt door hun partnerschap met CooperVision – bekijken met behulp van het nieuwe Plastic Neutrality Dashboard, dat updates biedt over hoeveel plastic afval is ingezameld in samenwerking met Plastic Bank®.

 

Vorig jaar ontwikkelde CooperVision de eerste plasticneutrale contactlenzen ter wereld door financiering van de inzameling, de verwerking en het hergebruik van plastic afval door Plastic Bank, gelijk aan het gewicht van het plastic in aangemerkte producten in Noord-Amerika en Europa. Met de groei van het programma verwacht het bedrijf te kunnen voorkomen dat in 2022 het equivalent van bijna 90 miljoen plastic flessen in de oceanen van de aarde terechtkomt.

“Voor CooperVision draait plasticneutraliteit om het maken van een betekenisvol, meetbaar verschil in samenwerking met oogspecialisten en gebruikers. Door simpelweg onze plasticneutrale lenzen voor te schrijven en te dragen, maken ze het verschil. Met ons Dashboard https://plastic-neutral.coopervision.com/nl kan iedereen zelf de impact van deze bijdragen zien. Het toont de ontnuchterende hoeveelheid oceaanplastic die we tot nu toe hebben teruggewonnen en de lokale gemeenschappen die we hebben ondersteund”, aldus Simon Seshadri, senior vicepresident, internationale marketing, CooperVision.

 

Naast de positieve impact op het milieu stelt het plasticneutraliteitsinitiatief van CooperVision inzamelaars van Plastic Bank in bijna 200 kustgemeenschappen in staat om hun steden en dorpen op te ruimen, terwijl ze tegelijkertijd tegoeden verdienen voor levensbehoeften zoals boodschappen, kookbrandstof, schoolgeld en zorgverzekeringen.Het dashboard omvat ook een interactieve kaart van de gemeenschappen die het bedrijf tot nu toe heeft ondersteund.

 

Als toonaangevende fabrikant van contactlenzen zet CooperVision zich in om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, en deze inspanningen gaan verder dan plasticneutraliteit. Het bedrijf heeft een sterke staat van dienst op het gebied van duurzame productie en werkzaamheden gericht op gebieden waar de grootste impact kan worden gemaakt.

 

De ongeëvenaarde productieprocessen van CooperVision hebben bekroonde inspanningen opgeleverd op het gebied van natuurbehoud in Puerto Rico en prestigieuze duurzaamheidscertificeringen in Puerto Rico, Costa Rica, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

# # #

 


Info over CooperVision 

CooperVision, een divisie van CooperCompanies (NYSE:COO), is een van de toonaangevende producenten van contactlenzen in de wereld. Het bedrijf produceert een volledige reeks zachte wegwerpbare daglenzen, tweewekelijkse en maandlenzen met geavanceerde materialen en optiek, en onbuigzame gasdoorlatende lenzen van topkwaliteit voor orthokeratologie en sclerale ontwerpen. CooperVision heeft een sterke traditie in het oplossen van de moeilijkste visuele uitdagingen, zoals astigmatisme, presbyopie, myopie bij kinderen en zeer onregelmatig gevormd hoornvlies. Ook biedt het de meest complete collectie van beschikbare bolvormige, torische en multifocale producten. Door een combinatie van innovatieve producten en gerichte ondersteuning van artsen heeft het bedrijf een verfrissende kijk op de markt en creëert het echte voordelen voor klanten en dragers. Ga voor meer informatie naar: www.coopervision.com.


Over CooperCompanies 

CooperCompanies (‘Cooper’) is een internationaal bedrijf van medische hulpmiddelen en is beursgenoteerd aan de NYSE (NYSE:COO). Cooper is actief via twee bedrijfseenheden: CooperVision en CooperSurgical. CooperVision biedt een verfrissende kijk op de zorg voor het gezichtsvermogen en streeft naar het ontwikkelen van een breed scala aan hoogwaardige producten voor dragers van contactlenzen en biedt artsen gerichte ondersteuning. CooperSurgical zet zich in voor het bevorderen van de gezondheid van vrouwen, baby’s en gezinnen met haar gevarieerde portfolio van producten en diensten gericht op medische hulpmiddelen, vruchtbaarheid en genomica. Cooper heeft meer dan 12.000 werknemers en producten die in meer dan 100 landen worden verkocht. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Ramon in Californië (VS). Ga voor meer informatie naar: www.coopercos.com


Over Plastic Bank

Plastic Bank versterkt de regeneratieve samenleving. De maatschappelijke onderneming helpt de wereld een einde te maken aan oceaanplastic en tegelijkertijd het leven van inzamelgemeenschappen te verbeteren. Plastic Bank bouwt ethische recycling-ecosystemen in kustgemeenschappen en verwerkt de materialen voor herintroductie in de wereldwijde productieketen. Inzamelaars ontvangen een bonus voor de materialen die ze inzamelen, wat hen helpt hun gezinnen te voorzien van basisbenodigdheden zoals levensmiddelen, kookbrandstof, schoolgeld en zorgverzekeringen. Het blockchainplatform Alchemy™ van Plastic Bank beveiligt de volledige transactie en biedt realtime visualisatie van gegevens, wat transparantie, traceerbaarheid en snelle schaalbaarheid mogelijk maakt. Het ingezamelde materiaal wordt herboren als Social Plastic®, dat eenvoudig opnieuw kan worden verwerkt in producten en verpakkingen als onderdeel van een gesloten toeleveringsketen. Meer informatie is te vinden op plasticbank.com.