Brillen & Zonnebrillen

evil eye sport eyewear: elate.o pro: VOOR STIJLE AMBITIES OP DE BERG

evil eye sport eyewear: elate.o pro

VOOR STIJLE AMBITIES OP DE BERG

Streef je ernaar om de hoogten te beklimmen en obstakels te overwinnen en elke helling te beheersen, hoe steil ook? Ben je graag één met de bergen en de natuur? Om ervoor te zorgen dat je uitgerust bent met de juiste uitrusting, lanceert de Oostenrijkse sportbrillenspecialist evil eye een revolutionair alpine sportmodel, de elate.o pro. De samenwerking met gerenommeerde bergbeklimmers heeft geleid tot een model voor outdoorbrillen dat aan de zwaarste eisen voldoet. Dankzij het unieke constructiesysteem en de veelzijdige functies, waaronder een neuskap, biedt de elate.o pro ideaal zicht en de best mogelijke bescherming voor bergbeklimmers in hoogalpiene gebieden bij alle weersomstandigheden - zelfs de extreme.

Hoogwaardige sportbrillen zijn onmisbaar op een berg en vooral op hoogalpine terrein. Hoe hoger je gaat, hoe belangrijker het wordt om bescherming te hebben tegen UV-straling en extreme weersomstandigheden. De Zwitserse professionele bergbeklimmer Roger Schäli is zich hiervan bewust: “Het beschermen van mijn ogen tegen wind, sneeuw en kou is uiterst belangrijk, vooral bij veeleisende tochten en expedities. De elate.o pro is een heel licht model waardoor je hem amper opmerkt. Dankzij het VARiO-filter heb ik de hele dag perfect zicht en bescherming, of het nu echt zonnig is of sneeuwt. Wat mij betreft is de elate.o pro een absolute must, niet alleen op de berg maar ook in het dal.”

De technische kern van de elate.o pro is het verwijderbare face-fit schuimkussen, dat indien nodig snel en eenvoudig aan de binnenkant van het frame kan worden bevestigd. De ondersteuning van zachte foam zorgt ervoor dat de sportbril perfect tegen het gezicht zit en optimale bescherming biedt tegen verblinding. Het houdt vocht en koude lucht weg van de ogen, zelfs bij extreme temperaturen en bij hevige regenval. Een uitgekiend ventilatiesysteem vermindert het beslaan van de lenzen om een ​​goed zicht te garanderen.

Het elate.o pro-model is gemaakt van het uitzonderlijk lichtgewicht, flexibele en temperatuurbestendige PPX®-materiaal. Dankzij de sterke kromming (8-base) van de elate.o pro zijn de ogen ideaal omsloten en afgeschermd tegen invloeden van buitenaf. De veren hebben drie verstelstanden en kunnen perfect worden aangepast aan individuele hoofdvormen. De neusbrug is ook op twee niveaus verstelbaar, waardoor deze zich aan de vorm van de neus kan aanpassen. Een unieke structuur aan de uiteinden van de slaap en de meegeleverde hoofdband zorgen ervoor dat de sportbril stevig zit en niet wegglijdt.

De neuskap, meegeleverd met de elate.o, kan worden gebruikt voor extra bescherming op extra zonnige of extreem koude dagen. Dit handige stuk, gemaakt van zachte siliconen, wordt geleverd met geïntegreerde ventilatiesleuven om de warmteontwikkeling op afstand te houden. Ook praktisch is hoe eenvoudig het neuskapje in de sleuven in de neusbrug kan worden gemonteerd.
De elate.o pro is uitgerust met hoogwaardige LST®-filtertechnologie en biedt een verbeterd zicht en biedt 100% bescherming tegen UVA-, UVB- en UVC-straling. LST® intensiveert contrasten om een ​​nauwkeurige en snelle waarneming van de omgeving en eventuele obstakels mogelijk te maken. Tegelijkertijd compenseert deze technologie extreme lichtschommelingen en filtert gevaarlijke lichtgolven tot 400 nanometer (UV400). Dit gaat vermoeidheid van de ogen tegen en verhoogt het concentratievermogen en zorgt zo voor een constant goed zicht, zelfs bij diffuus licht.

Voor brildragers biedt evil eye verschillende opties om het elate.o pro-model aan te passen aan de vereiste gezichtsscherpte van het individu.
De elate.o pro is sinds september 2021 verkrijgbaar in vier kleuren en twee verschillende maten (S en L).

Ga voor meer informatie naar www.evileye.com of volg ons op facebook.com/evileye.eyewear of @evileye.eyewear op Instagram.


Over evil eye
evil eye is een merk van Silhouette International. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Linz (Oostenrijk) ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar zeer functionele sportbrillen. Alle modellen van evil eye sportbrillen worden geproduceerd in Oostenrijk en kunnen worden uitgerust met glazen op sterkte – ook geproduceerd in Linz – aangepast aan de individuele gezichtsscherpte. Silhouette International heeft wereldwijd zo'n 1.600 medewerkers. Twee eigen fabrieken (in Oostenrijk en Tsjechië) hebben verkoopvestigingen in 13 landen.www.evileye.com