Bekijk alle opticiens in je buurt in één handig overzicht

Brillenwinkel

Ben je op zoek naar een brillenwinkel? Bij Belgoptic vind je snel en gemakkelijk een opticien in jouw buurt. Of wens je meer informatie over wat een opticien precies doet? Op deze pagina helpen we je graag verder.

Wat doet een opticien?

Een opticien is een oogspecialist die zich specialiseert in gezichtsafwijkingen. Zijn voornaamste taak is het opmeten van refractiefouten, oftewel afwijkingen van het oog. Op basis van die resultaten laat hij zijn klanten opnieuw perfect zien met correctieve optica. Hij geeft advies over brillen, contactlenzen, glastypes en montuursoorten. Het takenpakket van een opticien bestaat verder uit onder meer de volgende taken:

  • Bijstellen en repareren van brillen
  • Monteren en slijpen van brilglazen
  • Reinigen van brilglazen en lenzen
  • Uitleg geven over oogverzorging, bril- en lenzenonderhoud en gerelateerde zaken
  • Uitvoeren van oogmetingen

Wanneer heb je een opticien nodig?

Heb je de indruk dat je zicht achteruitgaat? Ervaar je moeilijkheden bij van ver of dichtbij kijken? Krijg je hoofdpijn bij het uitvoeren van computerwerk? Dan willen je ogen je duidelijk maken dat het tijd wordt voor een oogtest. En die kan je perfect door een opticien laten uitvoeren.

Tijdens de oogtest meet de opticien onder andere jouw huidige gezichtssterkte of visus. Aan de hand van de resultaten van de meting geeft hij je advies over de mogelijkheden om jouw zicht te verbeteren. Zo krijg je informatie over mogelijke brilglazen, monturen, contactlenzen en andere correctieve optica.

Wanneer je al beschikt over een bril of contactlenzen, kan je probleemloos bij een opticien aankloppen voor herstellingen, onderhoud of andere gerelateerde zaken.

Een oogarts of opticien?

Voorkomen is beter dan genezen. Bij het vaststellen van bepaalde oogklachten, begeef jij je dus best zo spoedig mogelijk naar de oogarts of opticien. Maar wie is nu het meest geschikt om je ogen te onderzoeken?.

Opticiens zijn opgeleid om de gezichtsscherpte van jouw ogen te meten. En dus te bepalen welke bril of contactlenzen bij jou passen. Als je geen al te ernstige oogklachten hebt, biedt een opticien je een geschikte oplossing.

Wanneer de oorzaak van jouw klachten eerder medisch van aard is, ga je best naar de oogarts. Hij onderzoekt jouw ogen ook vanuit een medische invalshoek, zodat er geen virussen of aandoeningen over het hoofd worden ‘gezien’. Bovendien betaalt jouw ziekenkas mogelijk zo’n bezoekje terug.

Over Belgoptic

Belgoptic.be is hét platform over alles wat leeft in het domein van optiek in België. Hier vind je info over opticiens, oogartsen en bedrijven met hun merken. Denk maar aan contactgegevens, maar evengoed lees je hier leerrijke blogs en nieuwsbrieven.

Het doel? Correcte en duidelijke info op een toegankelijke manier bij de consument brengen. Opticiens, oogartsen en bedrijven kunnen hun informatie zelf beheren, wat makkelijk en heel intuïtief gaat.

Vind een brillenwinkel in je buurt

Bij ons vind je eenvoudig een opticien in en rond jouw buurt. Geef gewoon even je postcode in en krijg een overzichtelijke lijst van alle opticiens in en rond jouw stad of dorp. Wanneer je een opticien kiest, zie je onmiddellijk zijn contactgegevens.