Bekijk alle opticiens uit Antwerpen in één handig overzicht

Optiek Antwerpen

Ben je op zoek naar een opticien in Antwerpen? Bij Belgoptic vind je snel en gemakkelijk een opticien in Antwerpen. Of wens je meer informatie over wat een opticien precies doet? Op deze pagina helpen we je graag verder.

Opticien Antwerpen

Bij ons vind je eenvoudig een opticien in en rond Antwerpen. Zo kan je kiezen uit ongeveer zo’n 270 opticiens in Antwerpen. Niet alleen in het centrum van de stad of in de drukke winkelstraten zoals de Meir, maar ook in de deelgemeenten Antwerpen, Berendrecht,Zandvliet, Deurne, Borgerhout, Merksem, Ekeren, Berchem, Wilrijk en Hoboken.

Geef gewoon even je postcode in en krijg een overzichtelijke lijst van alle opticiens in en rond Antwerpen. Wanneer je een opticien kiest, zie je onmiddellijk zijn contactgegevens.

Wat doet een opticien?

Een opticien is een oogspecialist die zich specialiseert in gezichtsafwijkingen. Zijn voornaamste taak is het opmeten van refractiefouten, oftewel afwijkingen van het oog. Op basis van die resultaten laat hij zijn klanten opnieuw perfect zien met correctieve optica. Hij geeft advies over brillen, contactlenzen, glastypes en montuursoorten. Het takenpakket van een opticien bestaat verder uit onder meer de volgende taken:

  • Bijstellen en repareren van brillen
  • Monteren en slijpen van brilglazen
  • Reinigen van brilglazen en lenzen
  • Uitleg geven over oogverzorging, bril- en lenzenonderhoud en gerelateerde zaken
  • Uitvoeren van oogmetingen

Wanneer heb je een opticien nodig?

Heb je de indruk dat je zicht achteruitgaat? Ervaar je moeilijkheden bij van ver of dichtbij kijken? Krijg je hoofdpijn bij het uitvoeren van computerwerk? Dan willen je ogen je duidelijk maken dat het tijd wordt voor een oogtest. En die kan je perfect door een opticien laten uitvoeren.

Tijdens de oogtest meet de opticien onder andere jouw huidige gezichtssterkte of visus. Aan de hand van de resultaten van de meting geeft hij je advies over de mogelijkheden om jouw zicht te verbeteren. Zo krijg je informatie over mogelijke brilglazen, monturen, contactlenzen en andere correctieve optica.

Wanneer je al beschikt over een bril of contactlenzen, kan je probleemloos bij een opticien aankloppen voor herstellingen, onderhoud of andere gerelateerde zaken.

Bril kopen in Antwerpen?

Ben je toe aan nieuwe bril? Laat je dan niet verleiden door onlinewebshops. Vaak verloopt een onlinebestelling makkelijker, sneller en goedkoper dan bij een opticien. Toch zijn er heel wat valkuilen.

Zonder het nodige advies van een opticien, bestaat immers de kans dat je een verkeerde bril aankoopt. Zo kan je online geen correcte oogmeting laten uitvoeren. Het is dus gokken naar welke correctie je nodig hebt.

Wanneer je geen correcte bril draagt, krijg je mogelijk last van vermoeide ogen, wazig zicht en zelfs hoofdpijn. Je gaat daarom best naar een opticien die je bijstaat bij de aankoop van je bril.

Over Belgoptic

Belgoptic.be is hét platform over alles wat leeft in het domein van optiek in België. Hier vind je info over opticiens, oogartsen en bedrijven met hun merken. Denk maar aan contactgegevens, maar evengoed lees je hier leerrijke blogs en nieuwsbrieven.

Het doel? Correcte en duidelijke info op een toegankelijke manier bij de consument brengen. Opticiens, oogartsen en bedrijven kunnen hun informatie zelf beheren, wat makkelijk en heel intuïtief gaat.