Fashion

Brillen met Anouk: jouw bril op maat bij Lunetier Ludovic

Brillen met Anouk: jouw bril op maat bij Lunetier Ludovic

 

Echte brillenmaker

In het hartje van Brussel stap ik binnen bij Lunetier Ludovic, de zaak van Ludovic Elens. Lunetier Ludovic is niet zomaar een brillenwinkel, maar een échte brillenmaker.  Eén van de weinige brillenmakers in België. Een bril op maat, die perfect bij jouw noden en persoonlijkheid past... Génial, non?

 

Passie voor de ambachtelijke brilmontuur

Brillen werden vroeger natuurlijk altijd ambachtelijk gemaakt. Ludovic vertelt dat hij zijn stiel leerde van gepensioneerde brillenmakers, omdat er geen opleidingen meer voor bestaan. In 2015 opende hij zijn eigen boetiek in de Ernest Allardstraat, vlak aan de Kunstberg. In het atelier voel je zijn passie. Van de ontelbare soorten acetaat en buffelhoorn (materialen waar hij veel mee werkt) tot posters en inspiratie aan de muren: Ludovic ademt brillen.

 

Glasses that reflect your personality.

 

Originele eigen collectie en brillenmerken

Je kiest een montuur uit zijn bestaande collectie of uit enkele andere merken die hij verkoopt. Stuk voor stuk merken met een origineel verhaal en een ambachtelijke geschiedenis, zoals Masahiromaruyama, Reiz of Natan.

 

Jouw persoonlijke brilmontuur

Of je gaat voor de full option: een bril laten ontwerpen en maken door Ludovic zelf. Hij neemt foto’s en begint daarna te ontwerpen. Samen kies je dan uit een oneindig aantal mogelijkheden aan kleuren en patronen. Het resultaat is een bril die letterlijk als gegoten zit én jouw naam draagt (Ludovic graveert namelijk de naam van de drager in de bril).

 

Creatieve en tijdloze brilmonturen

Ik ben enorm onder de indruk van de creativiteit en het tijdloze aspect die de monturen uitstralen, en de verhalen van zijn klanten: een vrouw die acht originele zonnebrillen bestelt, gewoon omdat het kan. Of een man met één oor, waarvoor Ludovic een hele constructie ontwierp, zodat hij voor de eerste keer in zijn leven een bril kan dragen die écht past.

 

Des lunettes sur mesures, opnieuw originaliteit in het tijdperk van de massaproductie.

Ge-wel-dig!

 

Liefs,

Anouk – FranklyAnouk

Lunetier Ludovic